Grindeanu: ”Atacul lui Vasile Popovici la adresa Mitropolitului Banatului este de neînţeles,...

Grindeanu: ”Atacul lui Vasile Popovici la adresa Mitropolitului Banatului este de neînţeles, lipsit de substanţă şi bun simţ”

2
DISTRIBUIȚI

Fostul premier al României Sorin Grindeanu a postat, astăzi, un mesaj pe pagina sa de Facebook, în care îl atacă pe profesorul universitar Vasile Popovici pentru faptul că i-a cerut demisia mitropolitului Banatului, ca urmare a eșecului referendumului pentru familie.

Sorin Grindeanu a precizat că nu înțelege atacul fostului ambasador, mai ales că mitropolitul a reușit să se implice activ în societate. „Numărătoarea voturilor de la referendum s-a încheiat de puţin timp, invalidarea nu poate fi pusă nicio secundă sub semnul întrebării, iar dacă aceasta a fost voinţa poporului, trebuie să o acceptăm.


Aşa este normal şi constituţional. Cum era de aşteptat, se caută responsabili pentru numărul insuficient de voturi, se aduc acuze şi se arată cu degetul. În vâltoarea evenimentelor, însă, apar şi anumite personaje cu idei ciudate, ca să nu le numesc altfel, şi mă refer la Vasile Popovici, care cere demisia Mitropolitului Banatului, Ioan, şi retragerea Înalt Preasfinţiei Sale la mănăstire. Atacul lui Vasile Popovici la adresa Mitropolitului Banatului este de neînţeles, lipsit de substanţă şi bun simţ. Bănăţenii ştiu ce înseamnă ÎPS Ioan pentru biserică, dar mai ales pentru comunitate. A reuşit în puţinii ani de când păstoreşte biserica din Banat să se implice activ în societate, să fie o voce raţională şi un model pentru mulţi dintre noi. ÎPS Ioan a dat o nouă faţă bisericii, a coagulat în jurul său bănăţenii şi ne-a făcut să privim lucrurile dintr-o altă perspectivă. Blândeţea şi dedicarea sa sunt într-un real contrast cu oameni de genul lui Vasile Popovici, care a ales greşit omul pe care să îl atace, căutând, probabil, să iasă din anonimatul în care trăieşte”, consideră Sorin Grindeanu.

Vă reamintim că la slujba de Crăciun oficiată de Mitropolitul Banatului, în anul 2015, în Catedrala Mitropolitană din Timișoara, IPS Ioan Selejan le-a cerut credincioșilor să susțină o inițiativă de modificare a articolului din Constituție care se referă la familie. Mai exact, să se precizeze clar că familia familia este uniunea dintre un bărbat și o femeie. Ulterior, Coaliția pentru Familie a demarat campania de strângere de semnături pentru modificarea Constituției.

2 COMENTARII

  1. stimati timisoreni,
    sunt oltean va scriu din craiova si nu am beneficiat de minunatul multiculturalism secular din banat si ardeal. daca totusi vreti sa intelegeti mai bine multiculturalismul zilelor noastre va rog sa dati o fuga pana in bosnia si hertegovina, prin mostar, srebreniza si alte asemenea orase pt a intelege mai bine ideea de multiculturalism si cum poate fi el folosit de unii de nicaieri in sprijinul localnicilor.
    cat despre multiculturalismul occidental, islam si teoriile transgender aveti de unde afla ce se mai intampla in canada, uk, suedia s.a.
    cu respect

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.