Grup de zeci de migranți, depistat în Timișoara. Călăuzele au fost reținute...

Grup de zeci de migranți, depistat în Timișoara. Călăuzele au fost reținute de polițiști

0
DISTRIBUIȚI

Zeci de migranți care locuiau ilegal în Timișoara au fost depistați la sfârșitul săptămânii trecute în urma unei acțiuni a polițiștilor de frontieră timișeni. Tot în aceeali zi, la câțiva zeci de kilometri depărtare, în apropierea graniței cu Serbia, au fost reperați și doi bărbați, ambii din Irak, care a ajutat grupul format din 14 persoane să intre ilegal în România, iar mai apoi să ajungă în Timișoara.

Călăuzele au fost prinse între localitățile Giera și Toager. Bărbații cu vârstele de 20, respectiv 33 de ani, au recunoscut că i-au ajutat pe ceilalți să intre ilegal în România, dar și că aveau intenția să pătrundă, tot ilegal, în Spațiul Schengen, pentru a ajunge într-un stat din vestul Europei.


Totodată, s-a stabilit că grupul care „staționa” în Timișoara era format din iranieni și irakieni, 5 adulți, 4 femei și 5 minori, adulții cu vârstele cuprinse între 22 și 39 de ani, iar copiii cu vârste între 1 și 13 ani.

O acțiune în forță a polițiștilor de frontieră timișeni nu a rămas fără rezultate. În urma verificărilor efectuate în Timișoara, oamenii legii au descoperit 14 persoane care nu vorbeau limba română și nu își puteau justifica prezența în municipiu. În același timp, între localitățile de frontieră Giera și Toager, au fost identificate alte două persoane străine. Oamenii legii au stabilit că cei doi sunt călăuze și că i-au ajutat pe cei 14 migranți ilegali să ajungă în Timișoara, după ce au intrat ilegal în România, din Serbia.

Cei 8 iranieni au fost predați către autoritățile sârbe, iar persoanele din Irak au fost preluate de Centrul de Cazare și Proceduri pentru Solicitanți de Azil Timișoara, până când se va finaliza cazul. Călăuzele au fost reținute pentru 24 de ore și sunt cercetate penal pentru trafic de migranți. În același timp sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.