Împrumut de peste 100 de milioane de lei pentru supraviețuirea Colterm. De...

Împrumut de peste 100 de milioane de lei pentru supraviețuirea Colterm. De unde vine sprijinul

0
DISTRIBUIȚI

Emil Șerpe, directorul Colterm, și Adrian Faur, directorul logistic al societățiiColterm primește o mână de ajutor pentru plata facturilor în sezonul rece din partea Guvernului. Astăzi, aleșii locali au votat un proiect de hotărâre privind aprobarea contractării unui împrumut în valoare de 101 milioane de lei, „în conformitate cu prevederile Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 89/2018 privind unele măsuri fiscal-bugetare și pentru modificarea și completarea unor acte normative”.

Concret, s-a votat aprobarea contractării de la Ministerul Finanțelor Publice a „unui împrumut din venituri din privatizare în valoare de 101.029.000 lei, cu o maturitate de maximum 20 ani.


Contractarea împrumutului se face pentru finanțarea cheltuielilor curente pentru asigurarea furnizării energiei termice în sezonul rece, pentru care pot fi contractate împrumuturi în baza Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 89/2018”. Banii vor putea fi folosiți pentru plata facturilor la gaz și cărbune în sezonul rece.

Nicolae Robu a explicat, în ședința extraordinară de astăzi a Consiliului Local Timișoara, că este vorba de un împrumut „de susținere a Colterm în perioada care urmează. Ordonanța de Urgență a Guvernului a fost scoasă special pentru acordarea unui sprijin financiar tuturor societăților de termoficare din țară, pentru că toate societățile se confruntă cu dificultăți. Împrumutul este din Trezorerie”.

În proiectul de hotărâre se mai arată că primăriile pot solicita contractarea de împrumuturi „din venituri de privatizare, înregistrate în contul curent general al Trezoreriei statului, în limita sumei de 450 de milioane de lei, pentru finanțarea unor cheltuieli curente pentru asigurarea furnizării energiei termice în sezonul rece”.

Vă reamintim că problemele financiare grave ale Colterm au dus recent la întreruperea furnizării de gaz către compania care dă căldură pentru zeci de mii de timișoreni, regia fiind obligată și să pună gaj pe bunuri pentru a acoperi o datorie către Aquatim.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.