Modernizarea drumului care leagă Timișoara de A1, prin Dumbrăvița, mai aproape de...

Modernizarea drumului care leagă Timișoara de A1, prin Dumbrăvița, mai aproape de realitate

0
DISTRIBUIȚI

Consiliu Județean Timiș a anunțat, astăzi, că a reușit să facă încă un pas important necesar materializării proiectului european care prevede lărgirea la patru benzi a drumului care leagă Timișoara de autostrada A1, prin Dumbrăvița. Astfel, CJ Timiș a publicat, în sistemul electronic, anunțul de organizare a licitației pentru lucrările de proiectare și execuție la Drumul Județean 691.

“După ce săptămâna trecută Agenția Națională pentru Achiziții Publice a validat documentația pentru lucrările de proiectare și execuție la obiectivul de investiții “Modernizare DJ 691: lărgire la 4 benzi a sectorului km 2+725 (sens giratoriu) – Centura Timișoara și Centura Timișoara – Autostrada A1 (km 12+975)”, am trecut la următorul pas necesar pentru a putea începe lucrările la respectivul drum, important pentru timișoreni și pentru locuitorii întregului județ și nu numai.


Suma estimată pentru proiectare și execuție este de 58.111.906,40 lei (fără TVA), iar data limită pentru depunerea ofertelor este 14 noiembrie 2018. În condițiile în care modernizarea acestui drum va aduce mari beneficii cetățenilor, sper ca în cel mai scurt timp să putem desemna un câștigător al licitației”, a declarat Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș.

Potrivit reprezentanților instituției, în prezent, DJ 691 nu asigură capacitatea de circulație necesară traficului și nu corespunde cerințelor tehnice necesare preluării circulației rutiere de pe centura de ocolire a Timișoarei și nici de pe autostrada A1-Arad-Timișoara (prin nodul rutier Giarmata). Acesta este motivul pentru care s-a impus accesarea de fonduri europene, prin care să se realizeze sporirea capacității de circulație, prin lărgirea la patru benzi, cu păstrarea traseului actual.

Lucrările se vor realiza pe două sectoare de drum, respectiv de la limita dintre Timișoara și comuna Dumbrăvița până după intersecția cu DN Centura Timișoarei și de la centura Timișoarei până la Autostrada A1.

Contractul de finanțare între Consilul Județean Timiș, în calitate de beneficiar al proiectului, și Ministerul Dezvoltării Regionale, în calitate de autoritate de management pentru POR 2014-2020, a fost semnat în luna martie a acestui an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.