Inedit: instrumentiştii Filarmonicii Banatul susţin un concert în aer liber, în semn...

Inedit: instrumentiştii Filarmonicii Banatul susţin un concert în aer liber, în semn de protest faţă de conducere UPDATE Ce spune primarul Robu despre concertul de sub geamul său FOTO şi VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Zeci de angajaţi ai Filarmonicii Banatul s-au adunat, astăzi, pe scările instituţiei şi protestează prin muzică. Instrumentiştii au cântat, printre altele, imnul României şi pe cel al Revoluţiei, de mai multe ori.

Este a doua zi de protest la Filarmonica Banatul. Pentru că au reuşit să obţină autorizaţie, sindicaliștii s-au adunat în fața instituției, iar pe lângă pancartele pe care le țin în mâini, instrumentiștii din orchestra filarmonicii susțin și un concert în aer liber. Timișorenii care au avut drum prin fața Primăriei Timișoara au putut asculta imnul României și imnul Revoluției, printre melodiile care au răsunat de pe scările Filarmonicii Banatul. De altfel, unii trecători i-au aplaudat minute pe șir de instrumentiști, iar unii șoferi i-au claxonat.

Cei câțiva zeci de manifestanți țin în mâini pancarte cu mesaje precum “Muzicienii Filarmonicii Banatul cer normalitate”, “Timișoara 2021 are nevoie de Filarmonică”, “Dicteu, dictat sau dictatură! Grevă generală! Jos Gârboni” sau “Salvați muzica”. De asemenea, se scandează “Jos Gârboni”, “Vrem cultură, nu dictatură”, “Rușine să vă fie” sau „Gârboni, nu uita, asta nu e casa ta”.

Pe de altă parte, negocierile privind contractul colectiv de muncă au fost reluate în această dimineață. La negocierile dintre sindicaliști și directorul Ioan Gârboni participă și Ciprian Trocan, consilierul personal al primarului Nicolae Robu.

Vă reamintim că vineri a fost declanșată greva generală de către 66 dintre cei 191 de angajați ai Filarmonicii Banatul din Timișoara, care sunt nemulțumiți de modul în care se comportă directorul Ioan Gârboni și de faptul că nu le-au fost respectate mai multe drepturi.

UPDATE Nicolae Robu ne-a declarat că îndeamnă la dialog și că este posibil ca o parte dintre revendicările sindicaliștilor care au protestat peste drum de Primăria Timișoara să fie legitime.

„Protestul e legal, după câte am fost informat.


Manifestarea zgomotoasă, în stradă, a protestatarilor e și ea legală, având în vedere că au cerut și au obținut aprobare pentru ea din partea primăriei. E posibil ca o parte din revendicări să fie legitime și dacă se va confirma că e așa, acestora li se va da curs. În niciun caz nu sunt legitime toate revendicările și voi susține afirmația cu un singur exemplu: nu e treaba sindicatelor într-un stat de drept să pună și să dea jos directorii! Iar România de astăzi nu mai e România din anii 1990, când asemenea lucruri, punerea și destituirea de directori de către sindicate erau la ordinea zilei! Ca și dezastrele apărute drept consecință a nefirescului! Eu îndemn, în continuare, la dialog. Dar la unul pe baze sănătoase și dus cu respect reciproc”, a afirmat primarul Timișoarei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.