Înfrângere pentru Nicolae Robu. Judecătoria Timişoara a anulat avertismentul dat USR pentru...

Înfrângere pentru Nicolae Robu. Judecătoria Timişoara a anulat avertismentul dat USR pentru strângerea de semnături în cadrul campaniei #fărăpenali

0
DISTRIBUIȚI

 

Senatorul USR Nicu Fălcoi a obţinut în instanţă anularea procesului-verbal prin care Poliţia Locală Timişoara i-a dat un avertisment după scandalul strângerii semnăturilor în Piaţa Victoriei, în cadrul campaniei #fărăpenali.

Tărăboiul între primarul Nicolae Robu și reprezentanții USR Timiș  a izbucnit la sfârșitul lunii mai, după ce edilul a susținut că voluntarii și membrii partidului nu ar fi avut voie să strângă semnături pentru campania “Fără penali în funcții publice” în centrul Timișoarei.


În final, senatorul USR Nicu Fălcoi, care se afla pe strada Alba Iulia în momentul în care Nicolae Robu i-a surprins pe voluntari că strâng semnături și a făcut circ, a primit un avertisment scris din partea polițiștilor locali.

Senatorul USR a depus o plângere împotriva procesului-verbal de sancționare cu avertisment, iar Judecătoria Timișoara i-a dat câștig de cauză, plângerea fiind admisă. “Am câștigat în primă instanță procesul cu Poliția Locală. (…) După cum am spus-o și atunci, nu am făcut în niciun moment ceva ilegal, totul a fost cât se poate de legal, pentru că în Timișoara nu există absolut nicio hotărâre de consiliu local care să interzică chestia asta. A fost doar o notă internă, dar întotdeauna s-a vorbit ca și când ar fi fost o hotărâre de consiliu local. Am cerut întotdeauna să mi se arate acea hotărâre, niciodată nu mi s-a arătat. Iar instanța a ajuns și ea la concluzia că într-adevăr nu exista niciun motiv legal pentru a nu putea strânge semnături în acea zonă și vinerea trecută mi-a dat câștig de cauză”, a explicat, astăzi, Nicu Fălcoi, în cadrul unei conferințe de presă organizată la sediul USR Timiș.

Instanţa a mai dispus şi ca Poliţia Locală să-i plătească senatorului cheltuielile de judecată în valoare de 20 de lei. Sentinţa poate fi atacată cu apel. Dacă acest lucru se va întâmpla, Fălcoi spune că “vom merge mai departe și voi dovedi până la urmă că noi am avut dreptate și nu primarul Robu”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.