Înscrieri pentru ultima serie de cursuri gratuite de antreprenoriat din cadrul proiectului...

Înscrieri pentru ultima serie de cursuri gratuite de antreprenoriat din cadrul proiectului SIA VEST

1
DISTRIBUIȚI

 

timisoara - piata victorieiCamera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în calitate de partener coordonator, şi S.C. GAPA S.R.L, partener, continuă înscrierile pentru ultima serie a cursului de antreprenoriat, în cadrul Proiectului SIA VEST – Suport pentru Inițiative Antreprenoriale.

Cursurile se vor desfășura în perioada octombrie-noiembrie, la sediul CCIA Timiș din Piața Victoriei. Cererile pot fi depuse până în 22 octombrie. Cursurile de antreprenoriat sunt gratuite. În plus, absolvenții cursurilor au oportunitatea să pregătească un plan de afaceri și să participe la concursul de planuri de afaceri din cadrul proiectului. 44 planuri de afaceri vor fi selectate spre finanţare nerambursabilă în proporție de  100%. Suma disponibilă pentru finanțarea start up-urilor este de 6.420.240,78 lei.

Prin Proiectul SIA VEST, 360 de persoane din judeţele Timiş, Caraş-Severin, Arad şi Hunedoara pot obţine finanțări de până la 40.000 de euro pentru începerea unei afaceri nonagricole în mediul urban. Proiectul vizează stimularea ocupării și crearea a 88 de noi locuri de muncă în Regiunea Vest.


Proiectul este destinat persoanelor care desfășoară o activitate independentă, persoanelor inactive (elevi şi studenţi) şi şomerilor de lungă durată care intenționează să înființeze o afacere non-agricolă în mediul urban. Aceștia trebuie să aibă reședința în județele menționate, iar nivelul minim de studii solicitat este liceul, cu examen de bacalaureat.

Înscrierea în grupul țintă presupune participarea gratuită la cursul pentru dezvoltarea competențelor antreprenoriale și elaborarea unui plan de afaceri. Dintre acestea, 44 de planuri de afaceri vor fi selectate spre finanţare. Participanții vor beneficia de stagii de pratică și sprijin în implementarea planului de afaceri. Până în prezent, în cadrul proiectului s-au derulat 7 serii de cursuri de antreprenoriat, la care au participat 140 persoane din județele Timiș și Hunedoara. De asemenea, în grupul țintă s-au înscris 180 persoane din județele Timiș, Caraș-Severin și Hunedoara.

Cei ce doresc propria lor afacere sunt aşteptaţi să se înscrie la ultima serie a cursului gratuit de antreprenoriat. Informații suplimentare și înscrieri la sediul CCIA Timiș din Timișoara, P-ța Victoriei nr. 3, et. I, tel: 0732.185.285, e-mail: office@cciat.ro, Daiana Mirela BUZATU – manager de proiect/CCIAT. Website: www.cciat.ro.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.