Insolvență cerută pentru firma unuia dintre acționarii Vox Technology Park. Cum a...

Insolvență cerută pentru firma unuia dintre acționarii Vox Technology Park. Cum a reacționat Virgil Tornoreanu

0
DISTRIBUIȚI

La Tribunalul Timiș au fost înregistrate, în ultima perioadă, două cereri de insolvență pentru firma Werk MB Construct SRL, deținută de omul de afaceri Virgil Tornoreanu, acționar și la Vox Technology Park, unul dintre proiectele imobiliare importante din Timișoara. Una dintre cereri a fost depusă de către SC Boierix Vertical SRL și o alta de către SC Borealis SRL. Ultima companie solicită prin acțiunea depusă declararea insolvenței pentru că nu i-au fost plătite în termenele stabilite facturi de peste 1.250.000 lei, considerând că firma debitoare nu se mai poate redresa, invocând procesele deschise de mai mulți subantreprenori pentru recuperarea datoriilor prin intermediul ordonanțelor de plată și eșalonările de plăți stabilite de Direcția Generală a Finanțelor Publice Timișoara.

Contactat pe PRESSALERT.ro pentru a comenta situația, omul de afaceri Virgil Tornoreanu a susținut că nu este nicio problemă și că de fapt acțiunile reprezintă o formă de șantaj.


”Când ai treizeci și ceva de milioane de euro cifră de afaceri pe o companie și lucrezi cu mulți subantreprenori, sunt unii pe care nu-i plătești din anumite motive. Nu-i plătești că nu au livrat calitatea care era contractată, nu au făcut una, alta și de obicei încerci să-i ajuți – îți accept factura, dar îți faci treaba. Ei, uite nu și-au făcut treaba anumite persoane. S-au simțit, ca să spun așa, îndreptățiți să mă amenințe că o să ceară insolvența. Nu se pune problema. Firma este cu taxele la zi, cu ratele la zi. Este doar o solicitare a unui subantreprenor sau a mai multora mărunți care nu-și fac treaba corespunzător. În 22 (noiembrie, n.a.) este termenul. Până atunci se clarifică. Suntem în negocieri. Una e mare – 1,2 milioane lei și una e ceva mărunt, pe 60.000 lei, care nici nu contează. Nu are nicio treabă cu capacitatea firmei. Nu poți să ai afaceri de zeci de milioane și să fie toți cu care lucrezi cei mai mulțumiți, mai ales în România. (…) Mai intervine o chestie când se ajunge la o firmă ca asta – cerem noi insolvența în instanță și atunci… E un fel de șantaj. Cerem noi insolvența că nu poate să-și permită și îi arătăm noi.”, a susținut Tornoreanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.