Ionuţ Popa, dezlănţuit şi nu foarte fericit după succesul cu ASU Politehnica....

Ionuţ Popa, dezlănţuit şi nu foarte fericit după succesul cu ASU Politehnica. Ce a spus Cosmin Petruescu după eşecul cu UTA

1
DISTRIBUIȚI

Antrenorul „Bătrânei Doamne” nu a fost foarte entuziasmat de victoria din Derby-ul Vestului cu ASU Politehnica. Pe lângă necazul fanilor, Ionuţ Popa a subliniat, în stilu-i caracteristic problema salariilor de la UTA. Tehnicianul a ameninţat că poate părăsi gruparea de pe Mureş.

„Este o victorie care pe mine nu mă bucură. Echipa şi galeria au trecut prin momente extraordinar de grele, dacă vreţi, e o victorie în memoria celor doi fani ai noştri care au pierit… Poate şi noi dacă erau ei aveam o galerie mare şi frumoasă. S-au pregătit pentru acest joc şi Dumnezeu a dorit să lipsească… I-a motivat foarte mult acest lucru, dar şi faptul că m-am înţeles cu ei. De săptămâna viitoare echipa face doar două antrenamente, marţea şi joia, caută să lucreze în altă parte, la muncile câmpului, la tăiat de lemne, la fel şi fel de lucruri, construcţiile, pentru că timpul nu e încă urât. Să facă rost de bani pentru că nu au primit salariile. Probabil acest lucru i-a motivat, că au venti cei trei căpitani de echipă cu această idee”, a declarat Ionuţ Popa.

„Nu am treabă nici cu Primăria, nici cu Consiliul Judeţean, sunt admirabili, eu am treabă cu clubul meu, am venit să fac echipă şi nu pot, şi probabil voi pleca. Nu am venit la Arad să fiu înjurat jumătate de an, să mă împac apoi cu brava galerie şi să nu se poată… Dacă nu pot, mă retrag, cu admiraţie pentru toţi suporterii lui UTA… Salariul e cel mai important. Nu facem grevă, venim la antrenament de două ori pe săptămână şi la joc. Dacă reuşim să facem bani în plus e ciubul nostru”, a mai spus „principalul” legat de tema banilor.

Popa a făcut haz de necaz că a plecat de la o echipă falită din Timişoara: „Ajung la… sărăcia în *ur mă-mpunge, eu fug şi ea mă ajunge”. „La prima ofertă PA,… Dacă nu se rezolvă problema la echipă. Eu vreau să termin acest tur. Dacă nu mă dă conducerea după discursul meu fantastic”, a continuat acesta.

Legat de meci antrenorul lui UTA consideră că echipa sa trebuia să se impună mai clar.


„Fără drept de apel, la pauză trebuia să fie 3-4 la 0 şi în partea a doua morţii noştri, la jucători mă refer, i-au băgat în joc. Ne-au călărit Poli jumătate de oră, cât au dormit…”, a precizat Ionuţ Popa.

Tehnicianul oapeţilor a avut doar cuvinte de laudă la adresa fanilor gazdă: „Când îi frumos şi lui Dumnezeu îi place. Când l-am văzut pe Mera cu acea jerbă îmi venea să plâng. Frumos frumos, bravo lor, bravo galeriei, nota 10! Cred că şi noi dacă nu aveam aceste momente drastice în familia UTA, galeria se ridica la înălţime”.

Supărarea galeriei şi explicaţiile „Conferenţiarului”

Pentru prima dată în acest sezon suporterii alb-violeţi şi-au certat la gard favoriţii, cel puţin o parte a fanilor le-au reproşat „Băieţilor în ghete” cel de-al doilea eşec din cele trei derby-uri susţinute unul după altul.

„E foarte greu la cald să facem o analiză… Consider că a fost o partidă cu două reprize diametral opuse. Prima a oaspeţilor, am luat gol pe două contraatacuri. Din punct de vedere al atitudinii nu am ce să le reproşez, şi-au dorit să facem un joc bun. Supramotivaţia nu duce întotdeauna la rezultatul pe care-l doreşti. Am reuşit să reducem din diferenţă, am mai avut două situaţii bune, nu am reuşit să marcăm. Era normal, la 2-1 pentru echipa adversă să riscăm mai mult şi golul 3 aşa a fost primit, în urma unui corner al nostru. Am dus mai mulţi oameni în careu şi am dat posibilitatea să ne surprindă… Din păcate din punct de vedere mental nu am reuşit să fim la fel de lucizi precum în precedentele partide, am fost uşor copleşiţi de importanţa acestui joc şi acolo am avut unele scăpări. Ne-am lăsat provocaţi… Pe lângă înfrângere, avem şi probleme de lot cauzate de accidentări sau suspendări. Precum Scutaru, care a făcut entorsă. Avem şi suspendarea lui Alin Ignea… am ieşit destul de rău din acest derby cu UTA”, a spus Cosmin Petruescu, „principalul” lui ASU Poli.

„Cu toate acestea cred că un rezultat de egalitate era mai echitabil. E al doilea meci din 7-8 oficiale în care am pierdut, …trebuie să fim lucizi, calmi, şi la astfel de înfrângeri. Deşi nu sunt eşecuri care nu lasă urme. Mai sunt destule etape de juca, va trebui să ne revenim până la următorul joc de la Clinceni… Vă daţi seama că în astfel de momente fotbalul trece pe planul 2, acolo sunt adevăratele tragedii… La fel s-a întâmplat şi la Craiova, bine ar fi să nu se mai întâmple înaintea partidelor… A fost o motivaţie suplimentară din partea lor (…) Cum am spus, suporterii au câştigat toate jocurile… În acelaşi timp trebuie să înţeleagă şi ei că suntem o echipă în reconstrucţie… Deviza noastră e obligatoriu înainte!”, a concluzionat „Conferenţiarul”.

1 COMENTARIU

  1. una peste alta,ala nu este antrenor((Cosmin Petruies))care dupa o infrangere la un asa scor sa te apuci sa iti lauzi elevi,sa spui ca au facut un joc bun ca au avut ocazii si multe alte tampenii,asta este mentalitatea antrenorilor ce au ajuns din campionatul judetean((liga 6)) direct in Liga 2-a,.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.