Soluţia propusă pentru ţiganii din Piaţa Traian, după scandalul din zonă. Cine...

Soluţia propusă pentru ţiganii din Piaţa Traian, după scandalul din zonă. Cine le sare în ajutor

5
DISTRIBUIȚI
Foto: Arhivă

În Timișoara ar putea fi construite locuințe sociale pentru țigani. Soluția a fost propusă de Grupurile de Acțiune Locală Timișoara și Freidorf, în urma evenimentelor petrecute în urmă cu câteva zile în cartierul Traian. Vă reamintim că, vineri seara, persoane de etnie rromă ar fi dat foc la o casă, nemulțumiți fiindcă urmau să fie evacuați dintr-o locuință socială. Ulterior, primarul Nicolae Robu a mers în zona Traian pentru a vedea situația exactă și s-a certat cu țiganii, care l-au blestemat.

“În urma evenimentelor care s-au petrecut în urmă cu câteva zile în cartierul timişorean Traian, Grupurile de Acţiune Locală Timişoara şi Freidorf propun soluţii concrete pentru o rezolvare rapidă şi eficientă a problemelor. După cum bine se ştie, cele două GAL-uri dispun de sume importante de bani europeni destinaţi comunităţii locale, iar unele segmente de accesare a fondurilor sunt incluziunea socială şi construirea de locuinţe sociale pentru comunitatea romă din Timişoara, aceste lucruri putând fi făcute, însă, într-un parteneriat cu Primăria.


Situaţia familiilor de etnie romă care locuiesc mai mult sau mai puţin legal în acea zonă în care au loc incidente dese poate fi rezolvată, iar pentru bunul mers al lucrurilor GAL Timişoara şi GAL Freidorf îşi arată disponibilitatea de a contribui concret şi de a discuta cu reprezentanţii Primăriei Municipiului Timişoara”, arată reprezentanții celor două GAL-uri, prin intermediul unui comunicat de presă.

De asemenea, Grupurile de Acţiune Locală Timișoara și Freidorf propun sume importante de bani, care acoperă domenii ce pot duce spre rezolvarea situaţiilor precum cea din zona Traian. Spre exemplu, pentru sprijinirea persoanelor sărace, și nu numai, sunt disponibili 3,6 milioane de euro.

“Una dintre măsuri este legată de sprijinirea şi consilierea persoanelor aflate în risc de sărăcie şi excluziune socială în vederea calificării, recalificării şi ocupării de locuri de muncă, segment pentru care sunt disponibili 3.600.000 de euro. În ceea ce priveşte construirea, reabilitarea sau modernizarea locuinţelor sociale, GAL Timişoara şi GAL Freidorf anunţă un buget estimat de 1.000.000 de euro, iar pentru acţiuni de identificare şi consiliere a persoanelor din cartierele mărginaşe aflate în risc de sărăcie sau excluziune socială, 400.000 de euro. Locuinţele sociale şi incluziunea nu sunt singurele domenii pentru care există fonduri de la GAL-uri, segmentele fiind mult mai numeroase şi mai ample. Grupurile de Acţiune Locală urbane îşi propun să contribuie la o dezvoltare durabilă a Timişoarei şi condiţii de viaţă europene în toate cartierele municipiului, adică o Timişoară prosperă”, au mai informat reprezentanții celor două GAL-uri.

5 COMENTARII

 1. ok, e solutia unei probleme dar ce se va intampla cand acei oameni nu vor mentine curatenia, igiena in apartamentele respective? cand isi vor obliga copii sa nu mearga la scoala? cand femeile vor refuza sa mearga la controale de rutina cand sunt gravide? cand acei oameni vor merge cu tramvaiul sa fure portofele si apoi se vor intoarce in apartamentul primit gratis? Care vor fi repercursiunile cand acei oameni fac ceva ilegal? Vor mai avea dreptul sa locuiasca gratuit ?

 2. ce bine e sa fii tigan trantor. iti dau PMT si UE bani, tu doar trebuie sa incendiezi si sa faci scandal. pentru asta merg eu zilnic la munca, nu? sa le dea astia mita electorala.

 3. IDEEA NU ESTE REA DELOC !
  TREBUIE DOAR SA SE MISTE REPEDE HARTIILE SI CONSTRUCTIA ANL-ULUI SOCIAL !
  IN PLUS SA FIE ANGAJATI IN CAMPUL MUNCII SI SA AIBE IPOTECA PE APARTAMENT SI RATA LA …BANCA!

 4. IDEEA NU ESTE REA DELOC !
  TREBUIE DOAR SA SE MISTE REPEDE HARTIILE SI CONSTRUCTIA ANL-ULUI SOCIAL !
  IN PLUS SA FIE ANGAJATI IN CAMPUL MUNCII SI SA AIBE IPOTECA PE APARTAMENT SI RATA LA …BANCA!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.