Ludovic Orban, întâlnire cu primarii PNL Timiș. Liderul filialei judeţene neagă că...

Ludovic Orban, întâlnire cu primarii PNL Timiș. Liderul filialei judeţene neagă că ar fi tensiuni în filială

0
DISTRIBUIȚI

ludovic orban

Ludovic Orban, președintele PNL soseşte, în acest sfârșit de săptămână, la Timișoara. Nicolae Robu a anunțat că Orban va fi însoțit de secretarul general al partidului, iar astăzi va avea loc o întâlnire la sediul PNL Timiș cu cei din Biroul Politic Județean și primarii care nu sunt membri în birou.

De asemenea, mâine, la Timișoara vor fi prezenți și reprezentanții filialelor PNL din județele Arad, Caraș-Severin și Hunedoara. “Este o întâlnire care face parte dintr-un program național de întâlniri față în față ale conducerii partidului cu filialele din fiecare regiune. Ne bucurăm, evident, de vizita liderilor naționali ai PNL”, a detaliat Nicolae Robu.

Cu o zi înainte de prezența lui Ludovic Orban la Timișoara, zeci de membri și primari PNL din Timiș, printre care și o parte dintre cei nemulțumiți de modul de conducere al lui Nicolae Robu, au înființat Grupul de Reformă și Administrație Locală, scrie debanat.ro. Este vorba de o asociație nonprofit, ce are ca scop de a “promova și întări principiile democratice la nivel local, regional, național și internațional, de a stimula participarea civică activă a cetățenilor și de a susține dezvoltarea statului de drept, a democrației și a economiei de piață concurențiale”.

“Nu e o fractură în partid. Este vorba de un ONG pentru o colaborare mai intensă și mai aplicată între primari, împărtășind experiența pentru viitoare proiecte comune, finanțări, etc.


Nu este vorba de plecare din partid, cel puțin nu asta nu s-a discutat și nu asta se dorește. La momentul de față vorbim de cu totul altceva”, ne-a declarat primarul orașului Jimbolia, Darius Postelnicu, care face parte din Grupul de Reformă și Administrație Locală.

Nicolae Robu, președintele PNL Timiș, a negat că în interiorul filialei județene ar fi probleme și chiar a salutat înființarea grupului, precizând că este o inițiativă foarte bună. “Aseară am fost la o masă cu mai mulți colegi și chiar mi-au arătat statutul. Este o inițiativă foarte bună, este un statut foarte bun, în care membrii asociați în această structură își propun să vină cu idei de îmbunătățire a administrației locale, naționale, chiar sunt referiri și la planul internațional, propuneri de îmbunătățiri de legislație și așa mai departe. Deci, este o inițiativă pe care nu pot decât să o salut și să o susțin. Nu era nimic politic în tot statutul constitutiv. Eu nu am știință de nicio tulburare, avem relații foarte bune, am fost la o mulțime de rugi invitat de colegi. O parte dintre cei care sunt semnatari pe actul de constituire vin la ședințe sau ne întâlnim la Polul de creștere Timișoara sau în alte contexte, eu nu știu de nicio tulburare. Chiar nu, eu nu știu detalii. Tot ce știu este ceea ce am văzut în acest statut. Nu am găsit nimic politic, nimic negativ, ci doar lucruri de salutat. Nu știu cum au gândit-o, poate au gândit-o ca o structură largă, apolitică, nu știu cum au gândit-o, dacă pot intra în această structură și alți primari sau consilieri, eu știu, oameni implicați în administrația public[. Nu știu, că nu am discutat cu ei, habar n-am, că nu rezultă de acolo. Nu apare niciunde ceva legat de PNL. Am făcut o citire rapidă, nu am citit cuvânt cu cuvânt. Când mi s-a arătat, am spus că e un lucru de salutat, care e problema. Nu am nicio obiecție, dimpotrivă”, a declarat Nicolae Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.