Ludovic Orban: Sfertul de centură al Timișoarei s-a realizat datorită PNL. Când...

Ludovic Orban: Sfertul de centură al Timișoarei s-a realizat datorită PNL. Când ajungem la guvernare, facem și restul

0
DISTRIBUIȚI

Promisiuni din partea reprezentanților PNL, în ceea ce privește centura Timișoarei. Ludovic Orban, președintele PNL, a declarat, astăzi, la Timișoara, legat de costurile organizării referendumului pentru familie, cu care ar fi putut să se realizeze inclusiv centura Timișoarei, că atunci când partidul pe care-l conduce va ajunge la guvernare, aceasta va constitui o prioritate.

„Vă readuc aminte că sfertul de centură care s-a realizat s-a realizat datorită PNL-ului. Când o să ajungem la guvernare, o să facem nu o bucată, mai avem trei sferturi de centură care trebuie făcute și care vor constitui o prioritate pentru noi și ne pare rău că nu au constituit o prioritate și pentru guvernele după 2012. Practic, PSD-ul a avut Ministerul Transporturilor și Compania de Autostrăzi, care se ocupă de aceste proiecte, nu au realizat nimic pentru Timișoara”, a afirmat Ludovic Orban.

Ludovic Orban a mai declarat că va participa la referendumul pentru familie, precizând că este forma prin care cetățenii pot decide direct asupra unor probleme importante ale societății.

„În ceea ce privește referendumul, am spus că particip la vot. Referendumul este forma cea mai profundă de democrație care permite exercitarea directă a suveranității de către cetățeni. Este forma prin care cetățenii pot să decidă direct, și nu prin reprezentanți, asupra problemelor care sunt supuse deciziei cetățenilor.


În primul rând, respect democrația și mai ales respect dreptul cetățenilor de a decide în probleme importante pentru societatea românească”, a afirmat președintele PNL.

De asemenea, Ludovic Orban a precizat că niciun partid politic nu ar fi trebuit să folosească referendumul pentru familie în interes politic sau electoral și că Liviu Dragnea nu ar trebui să se bată cu cărămida în piept că este „mare familist”.

„Am spus că voi participa la vot, dar pe de altă parte, spre deosebire de alți lideri politici, am refuzat să poziționez politic partidul, să-l implic ca partid în acest referendum. Problema e o problemă de conștiință, care ține de convingerile intime ale fiecărui om și nu cred că vreun partid politic ar trebui să încerce să folosească acest referendum în interes politic sau electoral. Îmi pare rău că alți lideri politici, fie sunt unii care se bat cu cărămida în piept că sunt mari familiști, gen Dragnea, care e ultimul care poate să devină un susținător corect și cinstit al acestui referendum, dar și pe celaltă parte, alții care sunt susținători ai boicotului. Fiecare încearcă să câștige capital politic electoral în mod ieftin, dintr-o chestiune în care nu ar trebui să se implice politic. Este o chestiune care fiecare cetățean, așa cum îi dictează propria conștiință, educația și felul lui de a fi să decidă și să-și exprime poziția pe care o are”, a declarat Ludovic Orban.

Totodată, liderul PNL a afirmat că în organizarea referendumului pentru familie nu este vorba de costuri, ci de proceduri democratice care sunt înscrise în Constituție.

„Nu e vorba de costuri, în momentul în care trei milioane de cetățeni au inițiat procedura de revizuire a Constituției, iar această inițiativă a fost adoptată de Parlament, conform Constituției, pentru finalizarea inițiativei este necesar referendumul. Aici nu e vorba de costuri, aici e vorba de proceduri democratice care sunt înscrise în Constituția României și care sunt normale și firești pentru o democrație”, a precizat Ludovic Orban.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.