Mai multe minibuse pe o linie importantă din Timișoara. După ce așteaptă...

Mai multe minibuse pe o linie importantă din Timișoara. După ce așteaptă STPT

0
DISTRIBUIȚI

Aglomerație mare pe traseul pe care circula, în trecut, tramvaiul 5. Linia a fost scoasă din uz pentru că nu prezenta siguranță, astfel că, în prezent, timișorenii care au drum în zona Bogdăneștilor se pot plimba cu minibusele.

Nicolae Robu a precizat că mai mulți cetățeni s-au plâns, însă, că numărul de minibuse este prea mic, motiv pentru care reprezentanții Societății de Transport Public Timișoara se gândesc să le suplimenteze, în momentul în care se vor găsi noi șoferi.

“Avem solicitări de la cetățeni să mărim capacitatea transportului public pe fosta linia 5 de tramvai. Știți bine că acolo linia nu mai prezenta siguranță, a trebuit să o și scoatem pe o porțiune. Tramvaiul nu mai poate circula și pe linia respectivă am pus curse cu minibuzul. Ei bine, minibuzele nu fac față la cererea de transport public existentă în zonă și am decis să mai adăugăm încă un minibus pe acea zonă. Asta se va întâmpla cât de curând. V-am informat că sunt în derulare angajările de șoferi și de vatmani și ceva succes deja avem în recrutarea de șoferi și cât de curând va fi posibil să suplimentăm și aici numărul de minibuze”, a afirmat Nicolae Robu.

Vă reamintim că reprezentanții STPT au demarat, în această lună, o campanie de recrutare de șoferi și de vatmani și în județele de lângă Timiș și chiar în Moldova.


Primarul Timișoarei crede că se găsesc cu greu șoferi și vatmani pentru că nu este ușor să lucrezi pe un mijloc de transport în comun.

“Parcul auto al STPT e bun, va fi și mai bun, deficitari suntem în momentul de față la capitolul șoferi și vatmani. Și managementul societății eu zic că este unul bun, tânărul director general Nicu Bitea pune pasiune, lucrează din noapte până în noapte pentru ca societatea să meargă bine și eu cred că s-au putut vedea progrese semnificative, cel puțin pe câteva linii unde deja am suplimentat numărul de mijloace. Îi rog pe cetățeni să înțeleagă că oricât ne dorim să le oferim servicii de calitate, până când nu vom reuși să angajăm suficienți șoferi, nu putem să ne punem dorințele în practică. Îi respectăm și vrem să le asigurăm un transport public de calitate, dar nivelul ridicat de dezvoltare al zonei noastre, oportunitățile de angajare, joburi bune existe în zonă, au ca și consecință negativă faptul că în timp ce în alte părți nu sunt probleme să ocupi astfel de posturi de șoferi și de vatmani în trasportul public, iată că în Timișoara sunt, pentru că nu-i o profesie chiar ușoară, trebuie să te scoli de dimineață, trebuie să lucrezi când îți vine rândul și sâmbătă, și duminica, și de sărbători. Mai trebuie să ai și nervii tari, pentru că de multe ori cetățenii sunt nemulțumiți, uneori de faptul că s-a întârziat, și nu din vina șoferilor sau vatmanilor câteodată, nu sunt ei de vină că câteodată sunt ambuteiaje”, a conchis Nicolae Robu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.