Mai vine cineva la petreceri pentru muzică?

Mai vine cineva la petreceri pentru muzică?

1
DISTRIBUIȚI

Aparent, viața de noapte a Timișoarei ascunde o faună aparte, iar stabilimentele în care se desfășoară petreceri și concerte în orașul nostru se împart în câteva categorii. Avem „locuri de fițe“, „stabilimente cu MP3-uri “ și „cluburi underground“. Grație multitudinii de stiluri muzicale, evenimentele care se desfășoară în asemenea locuri au parte de un public diferit, cel puțin pe hârtie. Și asta pentru că la prima vedere pare cât se poate de normal ca amatorii de rock, jazz sau hip-hop să nu calce în locurile unde șampaniile din frapiere au rolul de a separa lumea bună de „ceilalți“. Cum la fel de normal pare ca cei care ascultă muzică tribal-tech să nu danseze prin locurile unde din boxe răsună Delia.


„Stabilimentele cu MP3-uri“ au fost și vor fi întotdeauna liantul dintre „underground“ și „comercial“. Separația asta între fițe și underground nu mai este deloc actuală, căci nu de puține ori lumea „bună“ se amestecă cu „plebea“.

Practic, orașul are parte de un contingent de câteva sute de oameni care ies săptămânal la evenimente. Și pentru că numărul locurilor care-și propun să „conteze“ în această branșă este tot mai mare, lumea se amestecă tot mai abitir. La fel și muzica. Poți avea surpriza să asculți „Sex on fire” și într-un club de fițe și în cel mai underground club cu putință. Și nu e un exemplu izolat. Concluzia este că o bună parte a publicului nu mai vine la petreceri pentru muzică, ci pentru alte ingrediente, mai mult sau mai puțin legale. Iar cei care ies din casă numai pentru concerte (de orice fel), își plătesc biletul, beau un pahar de vin la fața locului și rup ușa imediat după eveniment.

Dintotdeauna, viața de noapte a avut valențe tipice zonei în care trăim. Desigur, există și locuri frumoase și evenimente cât se poate de interesante în Timișoara. Lipsește însă… tocmai cuvântul acela cu care ne mândrim că o să fim capitală în 2021. Chestia aia care îți permite să alegi un act artistic în defavoarea altuia pe baza unor argumente proprii. Desigur, excepțiile confirmă regula aceea cu „toți suntem o apă ș-un pământ“.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.