Măriri de salarii la șoferii și vatmanii STPT în plină analiză a...

Măriri de salarii la șoferii și vatmanii STPT în plină analiză a unor măsuri de reorganizare a societăţii. Cine sunt angajaţii în pericol să fie daţi afară

0
DISTRIBUIȚI

tramvai

Salariile şoferilor şi vatmanilor de la Societatea de Transport Public Timişoara vor fi majorate, a anunţat, astăzi, primarul Nicolae Robu. Măsura este luată în timp ce conducerea unităţii are la dispoziţie 30 de zile să întocmească un plan cu măsuri de reorganizare a societăţii.

Decizia anunţată de primarul Nicolae Robu a fost luată ca să atragă şoferi şi vatmani, în condițiile în care candidații nu se înghesuie să se angajeze. Mai mult, edilul a precizat că Timişoara are 25 de tramvaie noi şi va avea, în curând, 30.


“Vrem să facem atractiv sistemul de transport în comun și prin frecvența cu care mijloacele circulă. Iar aici suntem limitați nu de mijloace, la ora actuală, ci de numărul de șoferi și vatmani. Vom majora salariile la șoferi și vatmani. Este o decizie deja stabilită la STPT pentru a face aceste posturi mai atractive și de îndată ce vom angaja, și s-au făcut deja câteva angajări și mai sunt pe rol altele, vom crește pe mai multe linii numărul de mijloace de transport în comun”, a a precizat Nicolae Robu.

Salariile brute vor creşte cu 400 de lei, potrivit directorului STPT, Nicolae Bitea. În prezent, grila minimă pentru şoferi este de 2.850 de lei şi va ajunge la 3.250 de lei, iar la vatmani – de la 2.650 de lei la 3.050 de lei.

În paralel, conducerea STPT lucrează la un plan de reorganizare. În vizor sunt funcţionarii care lucrează în fosta regie. „Noi am spus demult că personalul TESA este supradimensionat. Sunt foarte mulţi angajaţi, 240 din 917, în condiţiile în care în alte societăţi din ţara noastră, pot să vă spun, la Iaşi – personal TESA e doar 100”, a declarat, astăzi, Nicolae Bitea. Directorul STPT are la dispoziţie 90 de zile să prezinte Adunării Generale a Acţionarilor rezultatele evaluării interne pe care o face, respectiv o propunere de reorganizare.

Fondul lunar de salarii la STPT este de un milion de euro.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.