Migranții care au schimbat ruta spre vestul Europei, capturați. Cum au aflat...

Migranții care au schimbat ruta spre vestul Europei, capturați. Cum au aflat polițiștii de frontieră de planul lor

0
DISTRIBUIȚI
Foto: arhivă

Încercare mai puţin comună pentru patru migranţi ilegali, care îşi doreau să ajungă în vestul Europei.


Majoritatea dintre cei care încearcă să treacă fraudulos graniţa pentru a ajunge în Spaţiul Schengen o fac dinspre Serbia, înspre România, însă cei patru  trei din Bangladesh şi unul din Pakistan , au inversat ruta, în speranţa că îşi vor atinge visul de a ajunge în Italia.

Migranţii au fost luaţi „la ocazie”, iar şoferul, suspicios, a alertat autorităţile. Poliţiştii de frontieră, alături de un echipaj din cadrul IPJ Timiş, din cadrul i-au oprit pe aceştia sâmbătă seară, în data de 29 septembrie, în jurul orei 19.00. Apoi i-au condus la sediul poliţiei de frontieră, unde i-au luat la întrebări, stabilind că trei dintre ei sunt din Bangladesh, iar unul este pakistanez, solicitanţi de azil în România, cu vârste între 17 şi 34 de ani.

Ei au recunoscut că încercau să ajungă în apropiere de frontieră pentru a trece ilegal în Serbia, având ca destinaţie finală Italia. Oamenii legii au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.