Mii de timişoreni au aflat ce înseamnă ştiinţa la Noaptea Cercetătorilor FOTO

Mii de timişoreni au aflat ce înseamnă ştiinţa la Noaptea Cercetătorilor FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


p>

Punctul culminant al evenimentului Noaptea Cercetătorilor, desfăşurat la Observatorul Astronomic din Timişoara, a adunat, la sfârşitul săptămânii trecute, aproape o mie de oameni care au avut la dispoziţie instrumentele speciale pentru a vedea stelele. De asemenea, acţiunea organizată de UVT a atras la ExperimentariumTM peste 700 de vizitatori.

Cea de-a cincea ediţie a evenimentului „Noaptea cercetătorilor” a fost organizată de Facultatea de Fizică a Universității de Vest din Timișoara. Proiectul este inițiat de Uniunea Europeană și are loc în toate țările membre în cea de-a patra vineri a lunii septembrie, cu scopul de a aduce împreună cercetătorii și publicul larg, de a permite interacțiunea cu știința și cercetătorii într-un cadru relaxat și prietenos.

Activitățile s-au desfășurat succesiv, în mai multe locații, începând cu deschiderea festivă din Amfiteatrul „Ioan Mihai” al universității, apoi în cadrul Facultății de Fizică, unde vizitatorii au avut ocazia sa urmărească experimente interesante și să asiste la prelegeri pe tematici specifice. Peste 400 de timişoreni au fost prezenţi.

Totodată, a avut loc și un concurs de eseu, desen și fotografie cu tematică științifică. Au participat elevi din învățământul preuniversitar, din Timiș, Caraș-Severin și Gorj. Fotografiile și desenele au fost expuse în holul mare al UVT. Concursul s-a finalizat cu o festivitate în cadrul căreia s-au acordat 24 de premii. Activitățile au avut loc și la ExperimentariuTM, unde au fost prezentate experimente interesante, locația devenind neîncăpătoare pentru cei peste 700 de vizitatori. Programul vizitei la ExperimentariumTM s-a încheiat cu o tombolă la care au participat 420 de persoane.

Ultima etapă a avut loc la Observatorul Astronomic Timișoara, unde mai mult de 900 de vizitatori au avut acces la instrumentele dedicate observațiilor astronomice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.