Muzică electroacustică şi electronică, în avanpremiera Festivalului Intrada. Ce dezvăluie conferinţa

Muzică electroacustică şi electronică, în avanpremiera Festivalului Intrada. Ce dezvăluie conferinţa

0
DISTRIBUIȚI

Institutul Francez găzduieşte mâine, de la ora 18:30, conferinţa „Muzica electroacustică şi muzica electronică”, susţinută de compania franceză „Alcôme”  în avanpremiera Festivalului Internaţional de Muzică Nouă Intrada.

Conferinţa, ţinută în limba franceză şi cu traducere în limba română, face o incursiune în istoricul muzicii electroacustice în raport cu muzica electronică şi încearcă să lămurească înţelesurile acestor termeni, asemănările şi diferenţele, şi povestea lor, începută în 1948.

Fondată în 2013 de violonista Livia Giovanetti, pasionată de muzica ţigănească şi jazz şi de compozitorul şi muzicianul improvizator Armando Balice, „Alcôme”  este o companie dedicată creaţiei artistice şi muzicale, care se ocupă de organizarea şi interpretarea unor concerte de muzică electroacustică şi de coordonarea unor proiecte de creaţie colectivă.

Compania a susţinut concerte atât în Franţa, cât şi la Milano sau în Catalonia cu dispozitivul său mobil „acousmonium”, o orchestră compusă din 40 de boxe.


Alături de cei doi fondatori, la Timişoara va fi prezent şi violonistul, improvizatorul şi compozitorul Paul Ramage, membru al companiei, iar aceasta va susţine în programul Festivalului Intrada un concert de muzică electronică şi dans sâmbătă, 3 noiembrie, de la ora 19:00, la Bastionul Maria Theresia.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.