Negocierile între sindicaliști și conducerea Filarmonicii Banatul, mutate în sediul Primăriei Timișoara....

Negocierile între sindicaliști și conducerea Filarmonicii Banatul, mutate în sediul Primăriei Timișoara. Propunerile făcute de Nicolae Robu

0
DISTRIBUIȚI

Continuă negocierile privind încheierea contractului colectiv de muncă în cadrul Filarmonicii Banatul. Începând de astăzi, discuțiile dintre sindicaliști și conducerea instituției s-au mutat într-un cabinet aflat în incinta Primăriei Timișoara. Decizia a fost luată de Nicolae Robu, care vrea să își întrerupă activitatea din când în când pentru a participa la negocieri, astfel încât să fie finalizate cât mai repede. Edilul s-a angajat că salariații Filarmonicii Banatul vor primi un spor de 15%, dar și că numele instituției va apărea pe toate afișele evenimentelor la care orchestra va concerta.

“Se poate ajunge la înțelegere. Veți veni la negocierea contractului colectiv de muncă la Primăria Timișoara, în sala de lângă cabinetul meu.


O să vin să mă implic, îmi întrerup activitatea, pentru a termina odată cu aceste discuții. Se pot rezolva problemele. Prezența Filarmonicii Banatul pe afișe e obligatorie. Asta nu se mai discută, ci se execută, să fie foarte clar. E o greșeală care a fost făcută, să fie ba corul, ba o parte din orchestră și să nu apară Filarmonica Banatul pe afiș. Filarmonica trebuie să apară pe afișe la loc de frunte. În privința sporului, sunt îndeplinite condițiile pentru a primi acel spor de 15 % și îl veți primi. Restul lucrurilor care țin de transparență e obligatoriu să fie îndeplinite. De ce să se dea informații doar atunci când sunt cerute? Trebuie date pur și simplu”, a declarat Nicolae Robu, ieri, în plenul Consiliului Local Timișoara.

Primarul Timișoarei a făcut afirmațiile după ce un reprezentant al Sindicatului Filarmonicii Banatul a luat cuvântul pentru a-i răspunde directorului Ioan Gârboni, care a trimis Consiliului Local Timișoara o scrisoare.

“Facem apel la morală și la bun simț. De ce din patru directori, niciunul nu e director artistic? Lipsesc din grilă cel puțin 20 de angajați. Avem nevoie de concursuri de foarte bună calitate. Avem nevoie de cei mai buni muzicieni. De ce ne temem de concursuri? Ne mâncăm între noi și este foarte grav asta”, a precizat Lucian Petrila, instrumentist în cadrul Filarmonicii Banatul.

Pe de altă parte, Ioan Gârboni arăta, printre altele, în scrisoarea trimisă consilierilor locali, că “de când s-a introdus obligativitatea evidențierii orelor de muncă prestate zilnic de fiecare salariat, cu specificarea orelor de începere și de sfârșit ale programului de lucru cu consecința obligativității fiecărui angajat de-a semna condica de prezență, brusc am devenit dictator și stalinist”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.