O sculptură făcută de copii din Kikinda şi donată Timişoarei, pusă la...

O sculptură făcută de copii din Kikinda şi donată Timişoarei, pusă la păstrare. De ce nu poate fi expusă lucrarea FOTO

0
DISTRIBUIȚI

O lucrare de artă donată Grupului de Acţiune Locală Timişoara va fi pusă la păstrare, departe de ochii lumii, pentru că nu are unde să fie expusă. GAL intenţiona să construiască un Centru Cultural şi Educaţional în cartierul Kuncz, în care să expună şi astfel de lucrări, dar, din cauza birocraţiei, centrul nu a putut fi încă ridicat.

Opera de artă a fost făcută de un grup de copii din Kikinda (Serbia) şi donată GAL Timişoara de Institutul Intercultural din oraş.

„Grupul de Acţiune Locală Timişoara are prevăzută în bugetul destinat infrastructurii municipiului o sumă de bani pentru construirea unui Centru Cultural şi Educaţional, dar suntem prinşi în hăţişurile birocratice. În scurt timp, credem noi, aceste probleme se vor rezolva, iar acest proiect, care face parte din strategia Timişoara Capitală Culturală Europeană 2021, va căpăta contur. Lucrarea va fi expusă în acest Centru, dar până atunci, pentru a nu se degrada, o vom pune la păstrare”, au transmis reprezentanţii GAL Timişoara.

Lucrarea de artă a fost realizată în cadrul proiectului „InclusiveArt – Access to Culture for Disadvantaged Children and Youth”, finanţat de Uniunea Europeană prin programul INTERREG IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia.


Gestul este unul simbolic, care îşi propune să facă posibilă cooperarea între comunităţi din România, dar şi din afara graniţelor ţării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.