Pensionar pe caz de boală, poze pe Facebook cu participare la curse...

Pensionar pe caz de boală, poze pe Facebook cu participare la curse de alergări pe distanțe lungi. Cum a golit ”rețeta” medicului reținut de DNA bugetul de stat UPDATE Decizia Tribunalului Timiș

0
DISTRIBUIȚI

Ancheta DNA în cazul medicului Eugen Poșiar, șeful secției Interne din cadrul Spitalului Militar Timișoara, reținut, aseară, fiind acuzat că a primit mită pentru a asigura pensionarea pe caz de boală pentru oameni perfect sănătoși, a scos la iveală un adevărat sistem de fraudare a bugetului de stat. Numai la Penitenciarul de Maximă Securitate Arad, în ultima perioadă, s-au pensionat peste 70 de persoane, toți trecând prin același ”filtru”.


Sub diverse diagnostice, cei doritori să devină pensionari la 40 -42 de ani, erau internați fictiv la spitalul militar. Asta pentru că doar în acte figurau ca internați, ei fiind acasă, dar spitalul decontând serviciile medicale la CNAS.

După ”internare” urma concediu medical de o lună de zile, care de asemenea era plătit, reluându-se ciclul de internări până când ”bolnavul” putea să fie declarat apt limitat sau inapt și să se poată pensiona pe caz de boală. Așa s-a ajuns în situația în care angajați ai penintenciarelor, pompieri, jandarmi sau militari au ajuns să stea acasă, cu pensii care depășeau și 1000 de euro pe lună, deși erau în deplinătatea forței de muncă. Unul dintre acești pensionari pe caz de boală și-a postat pe Facebook participările la curse de alergări pe distanțe lungi.

Pentru fiecare ”pacient”, suma încasată era de aproximativ o mie de euro, banii dându-se în tranșe, în funcție de diagnostic. Eugen Poșiar urmează să fie prezentat, astăzi, cu propunere de arestare preventivă.

UPDATE În urma audierilor, Tribunalul Timiș a admis solicitarea DNA și a hotărât arestarea preventivă pentru 30 de zile a șefului Secției de Medicină Internă de la Spitalul Militar, medicul Eugen Poșiar. Decizia nu este definitivă, putând fi contesată la Curtea de Apel Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.