Peste 1.600 de oameni ai legii din Timiş, de veghe la referendum

Peste 1.600 de oameni ai legii din Timiş, de veghe la referendum

0
DISTRIBUIȚI
Foto: arhivă

Cel puţin 1.655 de poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră şi pompieri din Timiş sunt pe teren în cele două zile de referendum ca să urmărească buna derulare a procesului electoral şi să asigure liniştea şi siguranţa publică astăzi şi mâine.

Oamenii legii sunt prezenţi la secţiile de votare şi în locurile de depozitare a buletinelor de vot. „554 de polițiști vor asigura paza și protecția la 277 de secții de votare, dintre cele 597 ce se vor constitui pe raza județului Timiș, iar pentru restul secțiilor de votare, dispozitivul va fi asigurat de celelalte structuri ale M.A.I.


De asemenea, peste 420 de poliţişti, se vor afla în stradă, în perioada 6-7 octombrie, pentru a asigura măsuri de ordine şi linişte publică, în vederea prevenirii oricăror fapte antisociale”, a anunţat IPJ Timiş, printr-un comunicat de presă. Potrivit sursei citate, alţi 246 de polițisti de frontieră vor asigura paza și supravegherea a 123 de secţii de votare din zona de competență.

De asemenea, Inspectoratul de Jandarmi Județean General „Moise Groza” Timiș va avea în responsabilitate 103 secții de votare dispuse în 58 de locații, unde vor fi prezenți peste 250 de jandarmi. Vor fi constituite și rezerve de intervenție, capabile să intervină în cel mai scurt timp, dacă situația o va impune. Tot jandarmii sunt cei care vor urmări transportul buletinelor de vot după încheierea procesului de votare.

Cât despre pompieri, 185 se vor asigura că referendumul se desfăşoară în bune condiţii. De altfel, aceştia au şi verificat deja obiectivele în care sunt organizate secţii de votare pentru prevenirea incendiilor.

Autorităţile recomandă respectarea legislaţiei electorale şi semnalarea la 112 a oricărui incident sau încălcare a legii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.