POVESTEA timișoreanului Woodie, artistul care reprezintă orașul nostru la unul din cele...

POVESTEA timișoreanului Woodie, artistul care reprezintă orașul nostru la unul din cele mai importante festivaluri din Emiratele Arabe Unite: „Mă bucur foarte mult că pot să-mi urmăresc visul“

0
DISTRIBUIȚI
Woodie (stânga) reprezintă orașul nostru la unul din cele mai importante festivaluri din Emiratele Arabe Unite

Pe numele său adevărat Dragoș Pădureanu, Woodie e un nume cunoscut în breasla amatorilor de hip-hop și drum and bass din Timișoara grație participării sale la multe evenimente. Artistul în vârstă de 23 de ani, născut în Craiova, și-a început „activitatea“ în data de 2 mai 2012 în urma participării la primul concurs de beatbox din România, eveniment ce s-a desfășurat la Iași.

Beatboxing-ul este o formă de percuție vocală care în primul rând implică arta de a imita sunete ca bătaile tobelor, ritm și sunete muzicale, folosind gura, buzele, limba, vocea și altele. Mai implică și cântatul, imitația vocală a turntablismului, a trompetei, a coardelor, și a altor instrumente muzicale.

„La prima ediție a Romanian Beatbox Battle am cunoscut câțiva băieți care practicau așa ceva și acolo am învățat să fac primele sunete. În străinătate, beatbox-ul este considerat un sport și o artă, o combinație între cele două. În România, stăm destul de bine, multă lume știe de beatbox, care este legat de hip-hop, e o ramură din noul val. Din păcate, după prima ediție a concursului de beatbox din Iași nu s-a mai organizat așa ceva. Eu am încercat să organizez în Timișoara campionat, dar, din lipsa fondurilor, acest lucru nu s-a materializat“, spune Woodie.

În ultimii ani, timișoreanul care a absolvit FEEA a fost prezent ca invitat la diferite evenimente din țară, printre acestea numărându-se Electric Castle, BMC Fest, Revolution Festival sau Magnetic Rooftop, acesta din urmă desfășurat chiar la sfârșitul săptămânii trecute la Timișoara. Pe lângă activitatea sa ca beatboxer, Woodie este adesea invitat la diverse petreceri și ca MC. Având în vedere faptul că cele două „activități“ sunt pentru neinițiați, am fost curioși să aflăm părerea lui despre aceste aspecte.

„Am fost invitat de mai multe ori la diverse festivaluri și petreceri în întreaga țară. Eu sunt MC, nu rapper. Mulți nu știu diferența. Un MC este un maestru de ceremonii.


Dar Mcee este mai mult, este omul care face versuri pe muzică hip-hop. Sau care face freestyle. Eu consider că nu suntem rapperi. Un rapper este un om care se îmbracă în haine largi și merge la un concert. Asta e diferența“, spune Woodie.

Alături de incursiunile sale în muzica hip – hop, Woodie s-a făcut cunoscut și în lumea drum and bass-ului, fiind implicat în JawBreaker Crew, un proiect ce a înviat din pasiunea pentru dnb și dorința de a promova tinerii talentați, diversificând astfel scena locală. În cadrul primei ediții a Festivalului ElectroRuga, eveniment ce a avut loc la Buzad, Woodie a susținut un workshop de beatbox și muzicalitate.

„Am venit în 2014 la facultate la Timișoara. Scena de hip-hop nu era dezvoltată la Craiova. Timișoara este orașul meu de suflet, care m-a făcut să îmi dau seama de potențialul pe care îl am. La Timișoara există Festivalul Vest Fest, care aduce cele mai mari nume de hip–hop. Sunt MC și la drum and bass și la hip – hop. Între cele două stiluri e o diferență de BPM (n.n. – beats per minute). Mesajul e același, dar tehnica e diferită. La drum and bass trebuie să cânți mai repede. Cred că orice MC de drum and bass poate să cânte la o petrecere hip–hop, dar invers nu e valabilă afirmația“, spune Woodie.

Alături de party-urile specializate, Woodie a fost invitat și la câteva concerte susținute alături de formația The Weekend Bandits, unde alături de MC44 le-a oferit spectatorilor o abordare proaspătă a unor piese arhicunoscute.

„L-am cunoscut pe solistul Răzvan Munteanu prin intermediul lui Francis Mozes (n.n. clăparul trupei The Weekend Bandits) și a fost ideea lui să ne ofere mie și lui MC44 un rol. Până acum am avut trei spectacole cu ei și a ieșit foarte interesant. Nu cred că vreodată s-a mai făcut așa ceva în România, ca o trupă să colaboreze cu un beatboxer pe scenă la concert live“, spune Woodie.

Recent, artistul timișorean a fost invitat să susțină spectacole în cadrul evenimentului Sheikh Zayed Heritage Festival, care are loc pe parcursul a două luni, în capitala Emiratelor Arabe Unite.  „În urma apariției mele la Electric Castle am fost invitat să particip la Sheikh Zayed Heritage Festival, în Abu Dhabi. Voi fi acolo de pe data de 30 noiembrie până pe 28 ianuarie 2019. Voi avea un moment propriu și voi susține reprezentații șase zile pe săptămână, cu o zi de pauză. Mă bucur foarte mult că am primit această oportunitate, să-mi urmăresc visul“, ne-a declarat Woodie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.