Premii de zeci de mii de euro pentru arhitecții care vin cu...

Premii de zeci de mii de euro pentru arhitecții care vin cu soluții pentru a pune în valoare un turn de apă din Timișoara

1
DISTRIBUIȚI

turn iosefin

Primăria Timișoara pune la bătaie pentru arhitecții creativi premii de zeci de mii de euro dacă vin cu idei inedite de a pune în valoare Turnul de Apă din zona Iosefin.

Pe masa aleșilor locali va sta, în următoarea ședință de Consiliu Local Timișoara, un proiect de hotărâre cu privire la aprobarea cuantumului premiilor care urmează a fi acordate în urma organizării concursului de soluții cu tema “Refuncționalizare imobil pentru Centru Cultural – Turn de Apă, Iosefin, str. Gh. Barițiu”. A

sta după ce reprezentații municipalității au optat pentru a pune în valoare acest obiectiv ca atribuirea contractului de servicii de proiectare să se realizeze în urma organizării unui concurs de soluții.

Potrivit documentației care însoțește proiectul de hotărâre, reprezentanții Primăriei Timișoara vor declara un număr maxim de trei câștigători, iar concurentului care se va clasa pe primul loc îi va fi atribuit contractul de proiectare pentru valorificarea Turnului de Apă din Iosefin.

“Pentru încurajarea competiției, prin depunerea a cât mai multor proiecte în cadrul concursului de soluții, complementar față de atribuirea contractului de proiectare pentru concurentul clasat pe locul I în cuantum de 112.000 lei, fără TVA, pentru concurenții clasați pe locurile următoare, premierea se va realiza în numerar, respectiv 23.350 lei pentru concurentul clasat pe locul II și 14.010 lei pentru concurentul clasat pe locul III.


Sursa de finanțare este bugetul local al Municipiului Timişoara, secțiunea dezvoltare pentru premiul I, respectiv secțiunea funcționare pentru premiile II și III”, scrie în proiectul de hotărâre.

Turnul de apă din Iosefin a fost ridicat între anii 1913–1914, ca frate geamăn al celui din cartierul Fabric. Turnurile, cu înălțimea de 52 m, au fost ridicate la capetele rețelei de distribuție a apei și au servit pentru compensarea consumului maxim din cursul zilei. Edificiul se află pe lista monumentelor istorice ale Timișoarei.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.