Primăria Timișoara se așteaptă să primească opt milioane de euro de la...

Primăria Timișoara se așteaptă să primească opt milioane de euro de la UE pentru 16 tramvaie reabilitate. Ce va face cu banii

0
DISTRIBUIȚI

pod jiul

Reprezentanții Primăriei Timișoara au stabilit ce vor face cu cei opt milioane de euro pe care se așteaptă să-i primească de la Uniunea Europeană pentru 16 din cele 30 de tramvaie Armonia reabilitate. Proiectul prin care municipalitatea solicită bani europeni pentru o parte din garniturile modernizate a fost depus astăzi, pe axa patru în cadrul Programului Operațional Regional.

Nicolae Robu a declarat, astăzi, în cadrul conferinței de presă organizată la Primăria Timișoara, că banii primiți de la UE pentru acest proiect vor fi folosiți pentru realizarea podurilor Jiul și ILSA, la care ar trebui să înceapă lucrările anul viitor.

„În urma ședinței de ieri a Consiliului Local Timișoara, am ajuns să întrunim toate condițiile necesare pentru a aplica pe fonduri europene cu tramvaiele Armonia.


Ne așteptăm să primim opt milioane de euro, aproximativ, pentru tramvaiele Armonia și cu acești bani vom construi, evident ei nu vor avea niciun însemn fizi, cele două noi poduri, Jiul și ILSA. Cam atât ne așteptăm să coste maximal. La licitație o să vedem cât vor fi prețurile, dar vorbim în termeni aproximativi. Iată, ne-am asigurat sursa de finanțare pentru două poduri, poate ne și rămân bani pentru alte lucruri, prin faptul că am avut inițiativa de a reînnoi parcul de tramvaie cu acest proiect de punere în valoare a șasiului și roților din tramvaiele vechi. În rest, știți bine că totul este nou”, a explicat Nicolae Robu.

Podul Jiul va face legătura între strada Jiul, Splaiul Nicolae Titulescu și Splaiul Tudor Vladimirescu și va avea patru benzi, câte două pe fiecare sens. De asemenea, și podul din zona ILSA va avea patru benzi, precum și o pasarelă spectaculoasă, cu piste de biciclete și alei pietonale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.