Primarul Robu, blestemat de ţiganii din Piaţa Traian. Toate locuinţele sociale vor...

Primarul Robu, blestemat de ţiganii din Piaţa Traian. Toate locuinţele sociale vor fi verificate în regim de urgenţă

1
DISTRIBUIȚI

piata traian

Nicolae Robu a oferit, astăzi, în cadrul conferinței de presă organizată la Primăria Timișoara, detalii cu privire la situația în care a ajuns zona Pieței Traian, în care locuiesc, în apartamentele sociale ale municipalității, și nu numai, multe persoane de etnie rromă.

Primarul Timișoarei a precizat că joia trecută, cu o zi înainte de izbucnirea incendiului puternic la o clădire din zonă, focul fiind pus intenționat, printr-un birou de executare judecătoresc s-a mers în Piața Traian pentru evacuarea unei familii, după ce a fost obținută o sentință în acest sens, doar că aceasta nu a putut fi pusă și în practică.

“Joia trecută s-a mers la fața locului pentru evacuare prin birou de executor judecătoresc. Nu s-a putut realiza evacuarea și, având în vedere că sunt mulți copii la mijloc, s-a amânat pe săptămâna aceasta și se va intra în forță dacă va trebui, dar cu mandat judecătoresc, nu că așa vor mușchii noștri, că noi ocupăm funcții înalte și ne arătăm puterea. Eu vreau un stat de drept cu legi mai bune. Nu sunt mulțumit de legislația actuală, dar o respect. Altminteri, fiecare poate avea nemulțumirile lui și își poate crea motive să încalce legea. Da, legea este proastă, o spun răspicat, dar o respect. Ei, între timp, ieri, am mai primit o hotărâre judecătorească de evacuare pentru o a treia familie și mai avem pe rol nu mai știu câte, destul de multe. Peste tot unde avem temei să ne adresăm instanței de judecată, facem lucrul acesta, așteptăm sentința și când sentința este emisă, trecem la treabă, pe teren”, a precizat Nicolae Robu.

Primarul Timişoarei spune că în timpul unei vizite făcute ieri în Traian a descoperit că zona este un pericol public, motiv pentru care va alerta Direcția de Sănătate Publică Timiș, în speranța că se vor lua măsuri. “Sunt zone total insalubre, sunt proprietăți private, dar asta nu înseamnă că pe o proprietate privată cineva trebuie lăsat să creeze un pericol public. Este ceva înfiorător, pur și simplu. Voi face o întâmpinare către DSP, pentru că, repet, ce-i acolo, pe proprietatea acelui italian, reprezintă după părerea mea un pericol public, de infecție.


E atâta insalubritate, încât eu cred că se poate încadra aici și DSP-ul va trebui să intervină. Noi dăm amenzi pentru starea jalnică a clădirii și asta facem, dar acolo e mai grav decât atât. Iar acei indivizi sunt de-o obrăznicie… Să fie limpede, noi vrem să-i îndepărtăm pe cei care încalcă legea, pe cei care fac rele, fură, fac scandaluri, îi terorizează pe cetățenii din zonă. Nu avem treabă cu cetățenii care-și văd de treaba lor, respectând legea. Nu ne interesează etnia lor, ne interesează faptele lor”, a afirmat Nicolae Robu.

Edilul a mai precizat că, ieri, ar fi fost blestemat de țiganii cu care a vorbit în zona Traian și că i-a trimis la muncă. Nicolae Robu a declarat că, în acest moment, există trei hotărâri judecătorești de evacuare a trei familii din zona Traian și garantează că vor fi toate puse în practică. “Nu totul depinde de noi. Acum am primit, vă spuneam, și a treia hotărâre judecătorească. Drept urmare, trei familii vor fi evacuate de acolo. Vă spun eu că vor fi evacuate, nu ne jucăm. Ne vor mai veni probabil zilele viitoare și altele, le vom pune în practică pe toate. Dar problema acolo e mult mai complexă. Toată Piața Traian, din păcate, a ajuns într-o stare jalnică și totul pornind de la acea decizie total greșită de a repartiza toate locuințele pe care primăria le-a avut la dispoziție în zonă unor cazuri sociale. Se știa ce persoane vor intra în acele locuințe și trebuia să se anticipieze că odată ce vor împânzi zona, acea zonă va fi practic scoasă din orice circuit de evenimente. Ori o piață istorică, în plus atât de frumoasă ca frumusețe potențială, nu ca frumusețe reală, trebuia să aibă cu totul și cu totul alt regim și cu totul și cu totul altă atenție”, a afirmat Nicolae Robu.

Din această săptămână, a fost introdusă și patrularea zilnică în Piața Traian. Astfel, zilnic, între orele 14:00 – 22:00, vor fi patrule ale poliției locale în zonă. “Până la urmă, sunt niște ființe umane, mie îmi pare rău de acei oameni, că sunt pe drumuri, dar a fost opțiunea lor pentru această condiție. Nu le-am conferit-o eu, e o vorbă, dormi cum îți așterni. Dacă nu le place munca, dacă în loc să-și caute de lucru cinstit, în loc să aibă o conduită de oameni respectabili, ei se dedau la altceva, cine e de vină? Îți pare rău, că asta e, ai o anumită sensibilitate umană în tine, dar asta nu înseamnă că vom da înapoi. Până la 1 noiembrie, cât ne permite legea, o să facem evacuări. După 1 noiembrie nu ne mai permite legea”, a detaliat Nicolae Robu.

Primarul Timișoarei s-a mai arătat nemulțumit de modul în care este gestionat patrimoniul orașului. Conform edilului, există o situație a locuințelor sociale, doar că nu garantează pentru acuratețea ei. Nicolae Robu a dat asigurări că, până la mijlocul lunii octombrie, va exista o situație exactă cu privire la locuințele sociale din tot orașul. Asta după ce angajați ai primăriei vor merge pe teren la absolut toate locuințele sociale pentru a vedea cine stă în ele.

1 COMENTARIU

  1. S-a distrus o zona minunata a Timisoarei cu permiterea unor astfel de oameni de a locui in acele cladiri istorice minunate. Ar trebui evacuati toti si reimprospatat acel cartier atat de frumos odata. Foarte trist!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.