Primarul Robu, mesaj către cei care sunt deranjați de spectacolele din centrul...

Primarul Robu, mesaj către cei care sunt deranjați de spectacolele din centrul Timișoarei: “Cine vrea liniște, există sate, există munți”

1
DISTRIBUIȚI

Nicolae Robu a comentat, astăzi, în cadrul conferinței de presă de la sediul PNL Timiș, la solicitarea jurnaliștilor, modul în care a fost organizat, în parcarea Shopping City Timișoara, festivalul Vest Fest. Vă reamintim că activistul civic Cristi Brâncovan a anunțat, ieri, că a depus o plângere penală împotriva lui Robert Kristof, city-managerul Timișoarei, pe motiv că a aprobat ilegal desfășurarea evenimentului până la ora 06.00 dimineața. Asta în condițiile în care omul de încredere al primarului Robu ar fi avut legături cu asociația care a organizat festivalul.

Pe de altă parte, Nicolae Robu a precizat că Primăria Timișoara nu ar fi trebuit să dea vreun aviz, în condițiile în care a fost vorba despre un eveniment organizat pe o proprietate privată.

“În primul rând, vreau să spun că acolo e o proprietate privată și că nici nu ar fi trebuit să se dea aviz de la primărie și n-o să mai dăm avize pentru evenimente care sunt organizate pe proprietate privată dacă nu suntem și noi implicați ca organizatori. Și pe proprietăți private trebuie să se respecte legea și nu e în regulă ca în mijlocul unor cartiere unde locuiește foarte multă lume să se organizeze evenimente care produc gălăgie până dimineața. Oamenii trebuie să se și poată odihni. Știți bine că am oprit evenimentele din zona stadionului Dan Păltinișanu, pentru că atunci când se organizau evenimente acolo, toți cetățenii din jur, și sunt mulți, erau deranjați profund. Am ținut seama de sesizările lor și n-am mai permis organizarea de evenimente acolo. Nu e în regulă să ajungem acum să deranjăm cetățenii din Calea Șagului sau pe cei din altă zonă a orașului, oricare ar fi ea. Sunt situații de excepție când sunt festivaluri de foarte mare anvergură și când sub răspunderea organizatorilor se poate depăși ora 23.00, ora 24.00, dar astea trebuie să fie excepții și cei care-și asumă să facă asta evident că suportă consecințele legii, nimeni nu-i mai presus de lege”, a explicat Nicolae Robu.

De asemenea, primarul Timișoarei a precizat, în ceea ce privește organizarea Festivalului Vest Fest, că “nu s-a încălcat legea, a fost un gest redundant.


Nu era nevoie de acel aviz, dându-l, cei ce l-au dat, au făcut ceva superflu”.

Nicolae Robu a mai anunțat că, în viitorul există posobilitatea ca astfel de evenimente să fie organizate la Pădurea Verde. Potrivit primarului, Pădurea Verde este în proprietatea Romsilva, iar în acest moment se încearcă aducerea în patrimoniul municipalității a unei părți din ea. Este vorba de o suprafață de aproape 550 de hectare, pe care Nicolae Robu ar vrea să amenajeze un loc pentru evenimente.

“Eu sper să ajungem cât mai repede în situația de a dispune de locații unde să nu producem deranj. Suntem pe procedură să aducem în patrimoniul municipiului o parte din Pădurea Verde. Dacă vom reuși asta, evident că avem tot interesul să amenajăm în zonă, undeva, și un loc pentru evenimente, pădurea constituindu-se într-o perdea inclusiv fonică, ce protejează orașul de zgomot. Vrem să avem o locație unde să putem organiza în voie evenimente fără a-i deranja pe cei care nu participă la evenimente”, a detaliat Nicolae Robu.

Primarul Timișoarei a făcut referiri, în discursul său, și la spectacolele care au loc în Piața Victoriei, transmițându-le celor care sunt deranjați că se organizează faptul că cine vrea liniște, să plece la sate sau la munte.

“Nici să ținem orașul mort nu putem. Eu am mai spus-o, un oraș precum Timișoara nu poate fi campus monastiresc. Unii cetățeni se plâng că îi deranjează clopotul catedralei. Păi unde ajungem? Într-un oraș trebuie să existe și înțelegere, și toleranță. Că altfel ce facem? Unii sunt deranjați că noi avem spectacole în Piața Victoriei. Păi vreți să nu mai avem viață culturală în oraș? Nu putem să ne limităm doar la ce se întâmplă în spațiile închise. Nu ne putem limita la doar atât, că ar fi vai și amar dacă am face asta. Ideea e să organizăm cât mai multe evenimente în aer liber. Unele dintre aceste evenimente inevitabil sunt la un nivel ridicat de decibeli, dar un oraș cu un puls sănătos precum Timișoara la toate capitolele e altceva decât un campus monastiresc. Acolo e liniște. Cine vrea liniște, există sate, există munți, există multe locuri unde se poate avea și liniște. Un oraș este un oraș. Dacă am optat să trăim aici, trebuie să acceptăm viața la oraș cu tot ce are ea, lucruri plăcute, lucruri neplăcute”, a conchis Nicolae Robu.

 

1 COMENTARIU

  1. Primarul Robu se bazeaza pe prostia omeneasca, crezand ca lumea nu a mai evoluat iar pasajele subterane ii vor asigura un nou vot pentru Primarie?! Indoiala pe care ar trebui sa o vada rezulta tocmai din comportamentul sau imprumutat din radacinile educatiei insuficiente, si din tratamentul medical pe care nu il urmeaza, tuburarile bipolare duc la rezultate grave!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.