Primarul Robu nu vrea să susțină o altă locație pentru sala polivalentă:...

Primarul Robu nu vrea să susțină o altă locație pentru sala polivalentă: Terenul propus este ideal

0
DISTRIBUIȚI

sala polivalenta

Nicolae Robu nu a putut fi convins, în plenul Consiliului Local Timișoara, să spună, la fel cum a făcut șeful Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, că va susține orice locație care va fi acceptată de Compania Națională de Investiții (CNI), alta decât cea propusă de municipalitate, în ceea ce privește realizarea sălii polivalente de 16.000 de locuri. Primarul Timișoarei a precizat că locația din zona stadionului „Dan Păltinișanu” ar fi perfectă pentru realizarea sălii polivalente.

Discuția a pornit între edil și Dan Idolu, liderul consilierilor locali PSD, în condițiile în care aleșii locali au primit, pe lista suplimentară, un proiect de hotărâre cu privire la „aprobarea trecerii din proprietatea privată a Municipiului Timișoara în domeniul public al Municipiului Timișoara a terenului înscris în C.F. nr. 446526 Timișoara”. Acest teren este, de fapt, ultima locație propusă de Primăria Timișoara pentru realizarea sălii polivalente, fiind inclus pe lista-sinteză a CNI.

„Știți bine că noi am aprobat și am transmis înspre CNI locația aceea din zona stadionului «Dan Păltinișanu» pentru un obiectiv din viitorul campus sportiv al Timișoarei, sala polivalentă, sală pe care noi trebuie să o realizăm lăsând partizanatele politice și trebuie să o realizăm împreună. Dacă unii se opun, alții sunt împotrivă pe diverse etape în realizare, cred că-i păgubos pentru toată lumea și ne decredibilizăm în ochii timișorenilor. Eu cred că dincolo de adversitățile politice, când e vorba de astfel de obiective, trebuie să ne strângem mâna și eu nu am nicio reținere și nu am avut niciodată să fac lucrul acesta și ca buni cetățeni să colaborăm”, a explicat Nicolae Robu.

Imediat, Dan Idolu a ținut să ia cuvântul pentru a preciza că „pe noi nu ne interesează unde este sala polivalentă în mod special”, ci să fie în locația optimă astfel încât CNI să finanțeze obiectivul și l-a întrebat de mai multe ori pe Nicolae Robu dacă va susține locația aprobată pentru realizarea obiectivului. „Dacă CNI nu va alege terenul propus de dumneavoastră, veți transmite politic același mesaj, de a susține decizia CNI? Noi suntem deschiși, colegii mei sunt deschiși. Hai să fim la fel, astfel încât din două focuri să nimerim unul, din două variante să nu le ratăm pe amândouă. Fac un apel la corectitudinea dumneavoastră, să dați un mesaj de toleranță. Noi votăm pentru orice proiect care ține de dezvoltarea infrastructurii orașului, dar trebuie să dați și dumneavoastră un exemplu. Haideți să nu risipim două gloanțe, măcar unul să nimerească ținta. Dacă se va face, oriunde se va face, va rămâne în istorie că s-a realizat o sală polivalentă”, a precizat Dan Idolu.

Nicolae Robu a oferit mai multe explicații, însă a încercat să evite oferirea unui răspuns concret.

„Fac câte dovezi e nevoie de bună credință și de deschidere. Vin cu exemple, s-a pus problema centrului de legume-fructe, drumul spre autostradă, știți bine că am mers până acolo încât am spus că dacă nu-l poate asuma CJ Timiș să-l lărgească la patru benzi, sunt dispus și să-l preluăm aici și să-l facem noi.


CJ Timiș s-a arătat deschis să facă lucrul acesta și am susținut inițiativa CJ Timiș. Sigur, PSD fiind în frunte acolo. Va fi nevoie de votul consilierilor județeni PNL pentru demolarea stadionului, acolo este domeniul consiliului județean, o spun public aici, noi vom susține. Dacă expertiza arată că trebuie demolat și administratorul, care e consiliul județean, nu dorește să-și asume cheltuieli de reabilitare, ci vrea soluția radicală, demolare și construire a unui nou stadion, vom susține această inițiativă. Cred că în felul acesta trebuie să comunicăm, altfel noi avem și alternativa asta: dvs. nu votați aici, noi nu votăm dincolo. Atunci Timișoara nu va avea nici sală polivalentă, nici stadion. Nu suntem absurzi să ajungem aici. Eu cred că noi putem face ca Timișoara să aibă, pentru Timișoara, pentru județul Timiș și pentru întreaga această regiune și un stadion modern, al consiliului județean, și o sală polivalentă, a municipiului Timișoara, sau putem face ca ambele să fie în parteneriate, eu și la asta sunt deschis. Cred că asta e deschiderea maximă. Eu cred că așa trebuie să abordăm lucrurile”, a detaliat Nicolae Robu.

Dan Idolu l-a întrebat încă de două ori pe primarul Timișoarei dacă va susține altă locație decât cea propusă în zona stadionului, iar edilul a precizat, într-un final, că este absurd să susțină un alt proiect.

„Până la identificarea acestei parcele, care este ideală după spusele tuturor, evident că aș fi acceptat și alte variante și ați văzut că am fost în diverse căutări. Acum e o locație la care chiar nu-i ce să se bage de vină de nimeni. Și atunci nu-i mai firesc să facem ceva, tot ne comparăm noi cu Clujul mereu, cât de frumos e să ai alături o sală mare polivalentă și alături un stadion. Putem de acum să convenim că le administrăm împreună, consiliul local și consiliul județean. Înțelepciunea cred că ar cere ca administrarea să se facă împreună. (…) Nu voi susține niciun alt proiect, pentru că este absurd. Eu nu fac compromisuri împotriva rațiunii. Nu e nimic politic. Dacă spun că facem în parteneriat, ce trebuie mai mult de atât? Eu alte lucruri le susțin. Voi susține proiectul noului stadion în ce variantă vreți, dar aici nu-mi cereți”, a explicat Nicolae Robu.

În discuție a intervenit și consilierul local independent Adrian Orza, pentru a preciza că “dă prost pentru orice guvern” să vii cu două propuneri de locații. ”Timișoara nu a reușit niciodată din punct de vedere politic să cadă la învoială pentru o investiție în zonă, fie că a fost vorba de județ sau de oraș. Faptul că avem două locații pe lista de sinteză arată că din nou nu există o înțelegere la nivel politic în județul Timiș și în Timișoara, că nu am reușit să învățăm din experiențele trecutului, bazinul olimpic e unul din exemplele ratării unei investiții din Timișoara datorită acestui lucru. Dă prost față de orice guvern ar fi acolo. Ideal ar fi fost să se găsească o singură locație și să se meargă pe ea. S-a spus aici că două locații pot fi mai bune decât una, dar știm bine proverbul românesc care spune că cine fuge după doi iepuri, nu prinde niciunul”, a afirmat Adrian Orza.

La finalul unor discuții care au durat aproximativ o oră, Dan Idolu a precizat că proiectul va fi votat de consilierii locali PSD, astfel că a și trecut.

“Am confirmarea domnului Călin Dobra de deschiderea și sprijinul total. Eu e un cec în alb, politic, ca să susținem orice proiect care poate fi finanțat guvernamental, cu bani europeni. Vom vota, dar acum trebuie să completați și dumneavoastră acest cec de bunăvoință. Oricum va decide CNI”, a declarat Dan Idolu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.