Primarul Robu vrea să pună la dispoziția studenţilor segway-uri. Care este motivul

Primarul Robu vrea să pună la dispoziția studenţilor segway-uri. Care este motivul

0
DISTRIBUIȚI

O nouă idee neobișnuită a fost anunțată, astăzi, de Nicolae Robu, în cadrul conferinței de presă organizată la sediul PNL Timiș. Pentru a-i convinge pe studenții care sunt cazați în campusul universitar să folosească mașina mai puțin, primarul Timișoarei a precizat că se gândește chiar să le pună la dispoziție segway-uri cu care să se plimbe.

”O să vă spun ce am discutat pe mașină, chiar mi-a venit ideea astăzi, fiind în Complexul Studențesc să văd ce s-a întâmplat cu ocazia acelui incendiu la Hotelul Roma. Aș vrea să facem și vom face în 2019 stații de biciclete foarte multe în Complexul Studențesc.


Pentru că dorim să îi determinăm pe studenții din Complexul Studențesc să mai lase mașinile, întrucât toată zona este extraordinar de aglomerată. Noi nu vrem să dăm toată ziua amenzi, Poliția Locală a dat peste 500 de amenzi în zonă în acest an. Numai pe acea stradă pe care este Hotel Roma, între căminele studențești 8, 9, 10 și 11 și șirul de clădiri, o stradă foarte îngustă, s-au dat 53 de amenzi în acest an, pe o stradă care probabil are 300 de metri. Vreau să le punem studenților la îndemână biciclete foarte multe, în speranța că le vor folosi. Cât costă un segway? (n.r. întrebare pentru Cătălin iapă, consilierul personal al primarului) O să ne informăm, noi am cumpărat pentru polițiștii locali, ați văzut că am cumpărat, și dacă nu sunt foarte scumpe și ne putem permite, pentru studenți vreau să cumpărăm, va fi o premieră națională, evident, și așa ceva”, a explicat Nicolae Robu.

Primarul Timișoarei a luat în serios și propunerea unui jurnalist de a le pune la dispoziție studenților și trotinete.

“Și trotinete, nu e de râs. Toate aceste mijloace sunt foarte importante. Vrem să cumpărăm trotinete, biciclete și posibil segway, nu știu cât costă, vreau să mă informez, pentru că prețul e într-o continuă scădere. Când au apărut, sigur că erau foarte scumpe, dar între timp sunt foarte mulți producători în lume și concurența obligă și la găsirea de soluții accesibile ca preț”, a precizat edilul.

După ce a aflat că un segway costă și 2.000 de lei, Nicolae Robu a afirmat că “putem să cumpărăm inclusiv segway-uri și îi veți vedea pe studenții noștri că vor mai lăsa mașinile și vor apela la astfel de mijloace. Segway-urile sunt foarte deștepte”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.