Primarului Robu i se par deplasate primele de la Colterm: „Nu sunt...

Primarului Robu i se par deplasate primele de la Colterm: „Nu sunt supra directorul acestor societăţi. Ei mă ascultă că ştiu că trebuie să mă asculte”

1
DISTRIBUIȚI

Nicolae Robu a avut, astăzi, o primă reacție publică, după ce, ieri, PRESSALERT.ro a dezvăluit că, deși se află într-o situație de criză, Colterm a dat, în ultimele luni, cel puțin de două ori, prime unor angajați. Directorul logistic al societății, Adrian Faur, a propus ca zeci de angajați să fie premiați individual, în funcție de implicare, cu “sume nete” cuprinse între 80 și 600 de lei.

Primarul Timișoarei a declarat că i se pare deplasat ceea ce se întâmplă la Colterm și spune că nu a fost informat despre această situație.

“Nu știu despre ce este vorba, acum aflu, mi se pare deplasat.


Mi se pare deplasat și o să am o discuție cu domnul director Șerpe să văd pe ce considerente s-au dat prime. Nu am fost informat. Trebuie să înțelegeți că eu nu sunt supra directorul acestor societăți, eu am o influență asupra directorilor, o autoritate dată prin faptul că sunt reprezentantul cetățenilor, dar nu am prerogative de autoritate instituțională, ca să le dau ordine. Ei mă ascultă că știu că trebuie să mă asculte”, a precizat Nicolae Robu.

Edilul a mai afirmat că nu Primăria Timișoara este cea care dă prime angajaților unor societăți, chiar dacă acestea sunt ale municipalității.

“Nu dă primăria prime unor angajați ai unor societăți, chiar ale primăriei fiind. Nici vorbă de așa ceva, fiecare societate își are autonomia ei funcțională, ca orice societate comercială. Ca acționar unic sau câteodată, cum e cazul Retim-ului, o cotă parte e a consiliului local, asta e altă socoteală. Asta nu înseamnă că acele societăți sunt conduse de primar, nici măcar de consiliul local nu sunt conduse. Se iau deciziile ce țin de competența AGA, de către reprezentanții acționarilor, iar mai departe funcționarea este asigurată de către o conducere executivă, conform statului și actului constitutiv și legilor societăților comerciale. O să mă interesez să văd”, a mai adăugat Nicolae Robu.

1 COMENTARIU

 1. toata lumea se face ca nu stie ce se intampla la colterm
  -prime acordate fara nici o logica
  -angajari in zon ade birouri iar in zona de productie nu se angajeaza oameni care sa inlocuiasca pe cei care pleaca.
  -probleme cu plata salariilor la timp.
  -se fac delegatii si cu rost si fara rost
  -probleme cu carbunele stiva la cet sud este goala

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.