Primele reacţii ale autorităţilor după dezvăluirile PRESSALERT.ro cu privire la casa din...

Primele reacţii ale autorităţilor după dezvăluirile PRESSALERT.ro cu privire la casa din Timişoara ce riscă să se prăbuşească UPDATE Ţiganii, scandalizaţi de apariţia presei VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Autorităţile statului au reacţionat la scurt timp după ce PRESSALERT.ro a prezentat incredibilul caz de pe strada Valeriu Branişte din Timişoara, unde o casă e pe punctul de-a se prăbuşi, după ce o familie de ţigani a făcut mai multe lucrări.

În urmă cu puţin timp, la faţa locului au sosit doi poliţişti locali. Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Timişoara, Dana Seracin, a declarat pentru PRESSALERT.ro: „Într-adevăr, am primit o sesizare telefonică care a fost înregistrată şi a fost repartizată colegilor de la Disciplină în construcţii. Deocamdată nu pot să vă spun dacă au fost pe teren sau ce au constatat agenţii.”

Contactată de PRESSALERT.ro, Vergina Popescu, cea care conduce Inspectoratul de Stat în Construcţii Timiş a susţinut că „în cazul în care avem astfel de sesizări cu lucrări fără autorizaţie, le redirecţionăm către autorităţile publice locale competente”.


„O să verific dacă există o plângere, acum că m-aţi sesizat, şi voi vedea cui a fost repartizată. Dacă sesizarea a fost trimisă către ISC, înseamnă că este la Bucureşti şi va ajunge şi la noi”, a spus Popescu.

Întrebată dacă problemele din structura de rezistenţă a clădirii, care au apărut în urma lucrărilor efectuate fără autorizaţie, nu sunt de competenţa ISC Timiş, Vergina Popescu a susţinut că nu se poate pronunţa până nu va trimite un om pe teren care să constate care este situaţia de fapt, deoarece „noi nu ne putem lua după fotografii.”

Conform unei informaţii de ultimă oră, o echipă comună formată din specialişti ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Banat şi ai Inspectoratului de Stat în Construcţii va veni în scurt timp la faţa locului pentru a evalua situaţia.

UPDATE Autorităţile au ajuns la faţa locului, iar ţiganii au făcut scandal când au văzut că şi presa a sosit. Poliţiştii locali au constatat că cei care au făcut lucrările din cauza cărora o locuinţă riscă să se prăbuşească nu au autorizaţie aşa că îi va amenda.

Inspectorii ISC Timiş împreună cu cei ai ISU Banat evaluează apartamentul femeii care a depus sesizările.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.