Proiectul pe tema realizării unei parcări subterane în Parcul Botanic, votat în...

Proiectul pe tema realizării unei parcări subterane în Parcul Botanic, votat în Consiliul Local Timișoara. De ce și-a făcut primarul Robu cruce

0
DISTRIBUIȚI

După scandalurile din ultimele două ședințe ale Consiliului Local Timișoara pe tema acordului privind realizarea unei parcări subterane în Parcul Botanic, astăzi, proiectul a fost, în sfârșit, aprobat. Nu înainte ca între primarul Robu și consilierul local PSD Dan Idolu să aibă loc din nou mai multe discuții.

„Eu zic să nu mai stăm atât, aprobăm, bine, nu aprobăm, nu e sfârșitul lumii, doar că fiecare zi trecută are un efect negativ. Vă propun să fim mai eficienți, că n-are rost să vorbim o oră și să nu aprobăm”, a precizat, Nicolae Robu.

„Toată lumea își dorește să avem mai multe locuri de parcare, fără să mai discutăm despre extinderea spitalului municipal, care trebuie realizată. Nu am înțeles legătura cu parcarea de 600 de locuri. Nu am înțeles această contradicție între suprafețele și numerele CF. Mi s-a părut o neconcordanță. Nu înțeleg de ce nu puteam să aprobăm un PUZ direct pentru parcare. Nu e nicio rușine, e chiar o mândrie, o punea și domnul primar în palmaresul său. Sunt multe întrebări, multe nelămuriri. Cert este că ne dorim acest obiectiv. Dar nu ne punem întrebarea de ce procedura aceasta atipică? Trebuie să fim transparenți”, a explicat Dan Idolu.

La un moment dat, văzând că nu se ajunge la un numitor comun, primarul Robu și-a făcut cruce, încercând să-i explice consilierului Dan Idolu faptul că „nu e nimic rău în proiectul ăsta”.

În final, Dan Idolu a propus un amendament la proiectul de hotărâre, care a și fost aprobat, iar apoi proiectul votat.

„Într-o vineri după-masa, în data de 19 octombrie, ni s-a propus pe ordinea de zi a unei ședințe excepționale de îndată 14 puncte suplimentare, inclusiv acesta pentru care nu aveam nicio documentație și denumirea este extindere spital municipal, inclusiv parcare auto.


Deci definiția cu gândul te duce la spital, nu la parcare în primul rând. A doua oară, miercuri, în 24 octombrie, când în urma dezbaterilor, primarul Nicolae Robu a înțeles că trebuie să retragă acest punct, nefiind suficient documentat și ce documente aveam pe masă erau foarte confuze și nu neapărat în acord cu legislația. Și astăzi, după mai multă documentare, am încercat să găsim o formulă de compromis vizavi de propunerea atipică a primăriei, dar în același timp să ne dăm un acord de principiu pentru realizarea acestui obiectiv, pe care-l dorește toată lumea. Nelămuririle noastre vizau în primul rând de ce trebuie să ascundem un proiect de parcare care ar trebui să fie transparent și chiar un subiect de mândrie, ca anexă la un spital municipal. Tocmai astăzi am aflat că este pe altă parcelă CF, alt număr CF, că de fapt are și nu are legătură cu spitalul municipal. Deci este o stare de confuzie. Pentru a evita situația în care un vot al consiliului local, care este lege locală, ar obliga emitenții de avize să emită avize obligatorii fără discernământ și fără să-și exercite în totalitate atribuțiile, am făcut un amendament prin care acest acord nu poate și nu trebuie să influențeze și/sau să condiționeze emiterea de avize de cei responsabili din instituții publice sau private. Cu alte cuvinte, nu se pot ascunde după votul consiliului local, care este un acord de principiu”, a detaliat Dan Idolu.

De asemenea, primarul Robu a declarat presei, la finalul ședinței, că se bucură că proiectul a trecut, pentru că este „un obiectiv de investiții extrem de important. Obiectivul înseamnă un nou corp de clădire pentru spitalul municipal, plus o parcare subterană în acea zonă, Clinicile Noi. Mă bucur foarte mult că a trecut și putem merge acum în linie dreaptă cu elaborarea unui nou PUZ în acea zonă și imediat după ce avem PUZ-ul, desigur se va trece la proiectare și autorizare a construcției”.

Concret, în ședința de astăzi s-a votat un proiect de hotărâre privind acordul Consiliului Local Timișoara asupra realizării unei parcări subterane în Parcul Botanic, cu aproximativ 600 de locuri, pentru elaborarea PUZ-ului „Extindere și modernizare Spitalul Clinic Municipal de Urgență și parcare subterană”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.