Protest spontan la Filarmonica Banatul. I se cere demisia directorului Gârboni FOTO

Protest spontan la Filarmonica Banatul. I se cere demisia directorului Gârboni FOTO

0
DISTRIBUIȚI

După trei zile de negocieri pe tema contractului colectiv de muncă în zadar, cei 66 de angajați nemulțumiți de directorul Filarmonicii Banatul au protestat, astăzi, în fața instituției. Astfel, salariații s-au așezat, în jurul orei 10:30, pe scările de la intrarea în instituție, ținând în mâini afișe cu mesaje precum “Gata cu minciuna”, “Muzicienii Filarmonicii Banatul cer normalitate”, “Salvați muzica”, “Timișoara 2021 are nevoie de Filarmonică”, “Vrem respect din partea autorităților” sau “Stop abuzurilor”.

Ulterior, angajații instituției s-au mutat la balconul Filarmonicii Banatul, unde intenționează să țină pe rând pancartele cu mesajele prin care își arată nemulțumirea până la ora 14:00.

“Astăzi am dorit să fim mai vocali și mai vizibili, am ieșit pe scările instituției, am înțeles că doar de mâine o să avem dreptul, așa că ne-am mutat sus. Ne aflăm în a treia zi de negocieri, din câte am înțeles, lucrurile nu merg foarte bine și vrem să ne facem mai bine auziți. Suntem 66 de persoane, majoritatea din orchestră, câțiva din cor și din serviciul administrativ. Suntem la serviciu, studiem, manifestăm și așteptăm să dea bunul Bumnezeu să se întâmple o minune, o minune care, în opinia mea, nu mai vine de câțiva ani”, ne-a explicat Dorin Ioan Tudorache, timpanist și șeful de compartiment al instrumentelor de percuție de 35 de ani în cadrul Filarmonicii Banatul.

Acesta consideră că singura soluție pentru rezolvarea conflictului izbucnit între sindicaliști și directorul Filarmonicii Banatul ar fi ca Ioan Gârboni să-și dea demisia din funcție.

“În opinia mea, după 13 ani de directorat ai domnului Gârboni, sau mai bine zis ai fostului nostru coleg, cea mai bună soluție ar fi plecarea, ar fi demisia, o demisie de onoare, o demisie elegantă. Eu nu știu cum se vor putea rezolva. Eu îl cunosc bine pe Gârboni, îl cunosc foarte bine, eu nu văd la ce rezultat amiabil am putea ajunge.


Am început la ora 10:30 protestul spontan și vom sta până la ora 14:00. Sunt unii care studiază, sunt unii în hol și venim și ținem pancartele pe rând. Suntem toți 66 aici, semnăm pe o condică separată. În momentul acesta, contractul meu de muncă este suspendat și mie, din salariul meu, în fiecare secundă îmi scade cu câte un bănuț. Probabil asta se dorește de către domnul Gârboni”, a mai precizat Dorin Ioan Tudorache.

Sindicaliștii s-au întâlnit, astăzi, și cu reprezentanții Primăriei Timișoara, însă nu au dorit să precizeze ce au discutat.
Un protest similar urmează să fie organizat în fața Filarmonicii Banatul și mâine, între orele 10:30 și 14:00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.