Pulbere de cenușă în localitatea Utvin, pompierii au fost chemaţi să intervină....

Pulbere de cenușă în localitatea Utvin, pompierii au fost chemaţi să intervină. Ce s-a întâmplat UPDATE De ce a luat amendă Colterm

0
DISTRIBUIȚI

Imagine dezolantă, în ultimele zile, în localitatea Utvin. Din cauza Colterm, pe casele localnicilor s-a depus pulbere de cenușă de la depozitul de zgură al companiei de termoficare a Timișoarei, aflat în zonă.

Pulberea a fost adusă de vântul puternic, iar reprezentanții Gărzii de Mediu Timiș au fost sesizați în legătură cu această situație. Imediat, pentru a opri depunerea de cenușă, a fost solicitată intervenția pompierilor, care au folosit jeturi de apă.

Despre această problemă s-a discutat și astăzi, în ședința Colegiului Prefectural, reprezentanții Gărzii de Mediu Timiș precizând că, în acest moment, se efectuează cercetări, iar la finalul controlului, cel mai probabil societatea Colterm va fi sancționată.


Asta deoarece compania de termoficare nu a pus în funcțiune toate aspersoarele.

„Pe raza localității Utvin, Colterm deține depozitul de zgură pe o suprafață de zece hectare. Atunci când vântul este puternic, au loc spulberări. Cetățenii ne-au trimis și poze, iar nivelul de cenușă a fost foarte mare. Comisarii au fost în zonă, s-a semnalat că nivelul era mare. Nu s-au luat măsuri de prevenție din partea celor care dețin depozitul. Aspersoarele nu erau toate puse în funcțiune. Sprijin a fost acordat de cei de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Timiș. Am fost nevoiți să cerem sprijin, pentru că am văzut că Colterm nu face față”, a declarat, astăzi, Alina Călușeru, din partea Gărzii de Mediu Timiș.

Pe de altă parte, directorul Colterm, Emil Șerpe, a precizat că o parte dintre aspersoare au fost scoase din funcțiune pentru că, în ultimele zile, s-au efectuat lucrări de întărire a malurilor.

„Ieri a fost scoase din funcțiune câteva aspersoare, nu am știut că era vânt puternic și era un număr insuficient de aspersoare. O să trimitem autospeciala noastră, care o să rămână la Utvin”, a afirmat Emil Șerpe.

UPDATE Garda de Mediu Timiș a decis să amendeze Colterm cu 15.000 de lei pentru faptul că nu a pus în funcțiune toate aspersoarele.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.