Referendumul în două zile încurcă organizarea consultării. Ce probleme întâmpină birourile electorale...

Referendumul în două zile încurcă organizarea consultării. Ce probleme întâmpină birourile electorale din vestul ţării

0
DISTRIBUIȚI

Situație neobișnuită în județele din vestul țării. Sute de președinți de secții de votare din Timiș și Arad au depus, în aceste zile, cereri de retragere de la referendumul pentru familie. Cei mai mulţi sunt nemulțumiți de faptul că trebuie să își petreacă două zile în secțiile de votare.

Președintele Biroului Electoral Județean Timiș, Titu Birceanu, ne-a declarat că din cei 597 de președinți de secții de votare din județ, aproximativ 150 au depus cereri de retragere de la referendum.

“Au fost depuse aproximativ 150 de cereri de renunțare. Majoritatea președinților secțiilor de votare au invocat ca motive faptul că au diferite evenimente pentru ziua de sâmbătă, cumva i-a încurcat ziua de sâmbătă.


Majoritatea oamenilor invocă motive obiective, că nu pot să fie două zile la rând la referendum. Urmează procedura de înlocuire a lor cu persoane care vor. Sunt persoane care vor, nu este o situație fără ieșire. În fiecare zi se fac înlocuiri, ca să nu rămână secțiile fără președinți. Este rezolvabilă situația, dar nu afectează absolut deloc procesul electoral”, a afirmat Titu Birceanu.

De asemenea, și peste 100 de președinți de secții de votare din județul Arad au depus cereri de retragere de la referendum, urmând să fie înlocuiți în aceste zile.

“Au fost depuse foarte multe cereri, în continuare tot primim cereri de retragere. În general, sunt invocate motive de boală, sunt diverse motive, unele justificate, altele pur și simplu, că au fost anunțați prea târziu. O parte și-au manifestat deranjul că este și sâmbata referendumul, alții justifică că sunt plecați din țară, că au bilete cumpărate pentru sejururi nu știu pe unde. Noi am transmis către tribunal toate cererile și urmează să fie numiți înlocuitori. Dar în continuare vin cereri, inclusiv dintre înlocuitori au renunțat, este o procedură în curs. Situația va fi rezolvată, secțiile de votare nu vor rămâne nedescoperite, se va numi cineva, doar că e o situație oarecum deranjantă, e o incertitudine, până la urmă, cu anumite secții de votare, dar nu va rămâne nicio secție fără președinte categoric”, au arătat reprezentanții Biroului Electoral Județean Arad.

La nivelul județului Arad vor fi deschise 437 de secții de votare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.