Referendumul pentru familie UPDATE 6 Prezență foarte scăzută la urne în prima...

Referendumul pentru familie UPDATE 6 Prezență foarte scăzută la urne în prima zi de votare

0
DISTRIBUIȚI

A început referendumul pentru familie. La ora 07.00, toate cele 597 de secții de votare din județul Timiș au fost deschise, fără a exista incidente.

Potrivit președintelui Biroului Electoral Timiș, în unele secții de votare nu sunt prezenți toți membrii acesteia, dar asta nu împiedică în niciun fel activitatea. „Singura problemă este că mai lipsesc câte un membru, doi ai biroului, adică nu au venit de dimineață. Dar nu este un număr îngrijorător, avem câteva absențe, însă nu sunt probleme deosebite astfel încât să nu poată funcționa secția. În ceea ce privește președinții secțiilor de votare, am rezolvat problema, s-au găsit pentru toate secțiile”, ne-a declarat Titu Birceau, președintele BEJ Timiș.

Potrivit datelor făcute publice de Autoritatea Electorală Permanentă, la nivelul județului Timiș vor fi deschise 597 de secții de votare, iar cele mai multe vor funcționa în unități de învățământ, cămine culturale sau sedii de primării. 207 dintre cele 597 de secții de votare din județul Timiș vor fi deschise în Timişoara.

În Timiş, la referendumul naţional pentru modificarea Constituţiei din 6 şi 7 octombrie sunt aşteptaţi la vot 624.444 de alegători cu drept de vot. Secţiile de votare se deschid sâmbătă, 6 octombrie, la ora 7:00 şi se închid la ora 21:00. Acelaşi orar este valabil şi pentru duminică, 7 octombrie, a doua zi de vot.

Întrebarea care va fi adresată românilor la referendumul pentru redefinirea familiei va fi: „Sunteţi de acord cu legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?”.

UPDATE Până la ora 10.00, în Timiș votaseră 6.437 dintre cei 624.243 de cetățeni cu drept de vot, adică 1,03%.


La nivel național, prezența la aceeași oră era de 0,97%.

UPDATE 2 Prefectul județului Timiș a votat, astăzi, la secția deschisă la Școala Generală Nr. 25 din Timișoara. „Am votat pentru că eu consider că este datoria civică a fiecărui om. Este mai puțin important pentru ce am votat, plec de aici însă cu conștiința împăcată că gestul meu este unul de normalitate. Într-o societate liberă, democratică, eu consider că noi, cetățenii, trebuie să fim responsabili și atunci când suntem consultați ca popor printr-un referendum trebuie să ne exprimăm opțiunea printr-un vot”, a afirmat Eva Andreaș, după ce a votat.

UPDATE 3 Conform statisticilor centralizate până la ora 13.00, prezența la urne în toată țara a fost de 2,54%. În județele din vestul țării, cifrele prezenței la vot până la ora 13.00 se prezentau după cum urmează: Arad – 2,88%, Caraș-Severin – 3,38%, Hunedoara – 3,06%, Timiș – 2,76%.

UPDATE 4 Datele colectate până la ora 16.00 indicau o prezență la vot de 3,78% la nivel național. Timișenii s-au prezentat la urne într-un număr peste media națională, 4,15% dintre persoanele cu drept de vot, la fel ca și alegătorii din județul Hunedoara, unde s-a înregistrat o prezență de 4,49%. „Campion” între județele din vest în ceea ce privește prezența la urne până la ora 16.00 a fost Caraș-Severinul, cu 4,82%, în timp ce Aradul se situa la 4,25%.

UPDATE 5 Prezența la vot la ora 19.00 era de 5,15% la nivel național. Dintre județele vestice, cei mai grăbiți la urne au fost cărășenii, în procent de 6,55% dintre cetățenii cu drept de vot. Urmează Hunedoara cu 5,94%, Arad cu 5,84% și Timișul cu 5,63%.

UPDATE 6 La finalul primei zile de referendum, prezența la urne a fost una foarte scăzută la nivel național: au votat 1.046.583 de români, adică 5,72% dintre cetățenii cu drept de vot. Cea mai ridicată prezență în județele din vest s-a înregistrat în Caraș-Severin, 7,33%, urmat de Arad, cu 6,64%. În județul Hunedoara au votat 6,62% dintre cetățenii cu drept de vot, în timp ce în Timiș s-au prezentat la urne 6,31%.

Foto: Virgil Simonescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.