Noua conducere a Ripensiei şi-a expus planurile: societate pe acţiuni şi construirea...

Noua conducere a Ripensiei şi-a expus planurile: societate pe acţiuni şi construirea unui complex sportiv. Dumitru Mihu: „Nu e de stat în Liga a II-a”

1
DISTRIBUIȚI

Ripensia intră într-o nouă eră, în care deciziile majore în club se vor lua prin intermediul unei noi societăţi comerciale pe acţiuni. Preşedintele Dumitru Mihu e oficial numărul 1 în asociaţie, care va rămâne structura pe care se va desfăşura activitatea sportivă. Prin SA conducerea roş-galbenilor vrea să construiască o nouă bază sportivă în zona Timişoarei, dar şi să atragă pe viitor mai mulţi oameni de afaceri.

Iniţia cei de la „Ripi” visau la un proiect cu 20-30.000 de socios care să asigure bugetul clubului, ceea ce a şi dus la schimbarea de macaz după mai bine de şase ani de activitate pe „modelul spaniol”. „Apetența noastră a românilor de asociere nu e foarte mare. S-a ajuns la un număr de 300 și ceva de persoane (membri asociaţi). Procesul a început să stagneze. Ccontribuția membrilor a devenit foarte mică pentru Liga 2. Din contribuția membrilor anul trecut s-a acoperit 2% din bugetul clubului. Pentru o echipă de fotbal din România cel mai prost loc e Liga 2. Înseamnă deplasări lungi și venituri foarte mici. Nu ai venituri din publicitate, nu ai din drepturile TV. E locul cel mai rău în care te poți afla. Sunt două soluţii. Ori mergi în sus, ori in jos. Nu e de stat in Liga a II-a. Trebuie să ai cel puțin un buget de 400-500 de mii de euro să reziști… unele echipe vin cu susținerea autorităților… Noi nu am primit un leu de la nimeni”, a declarat Dumitru Mihu, preşedintele Ripensiei.

Noua societate pe acţiuni va funcţiona în paralel cu asociaţia sportivă, care deţine practic brand-ul şi tot ce ţine de activitatea sportivă a Ripensiei. „S.A-ul va crea o Academie de fotbal, infrastructură, nu stadion pe care să joace.


Stadion vom găsi in zonă. Autoritățile să le facă, alții merg in alte orașe…”, a mai spus Mihu.

Fostul preşedinte, „vice” în actuala structură, a vorbit despre planul ca viitorul complex să fie folosit şi de alte cluburi. „Crearea de infrastructură, folosită parțial, 20% de către asociație, iar cealaltă parte de 80 să fie la dispoziţia altor cluburi sau al persoanelor dornice de mișcare. Vrem un complex sportiv in Timişoara sau apropierea Timișoarei. E important să avem un cadru, o bază pe care să facem pregătirea cât mai bine a copiilor și juniorilor. Un alt aspect e această formare a copiilor și juniorilor”, a explicat Radu Ienovan.

„Ca să poți să atragi copiii din vestul țării trebuie să le oferi mai multe, cazare, masă…”, a completat Erol Baeram, celălalt vicepreşedinte. În acest moment Ripensia are închiriat terenul cu vestiare de la baza Autoturisme, redenumit arena „Ciarda Roşie”, colaborează cu FC Auto în privinţa Academiei, precum şi cu alte primării din jurul oraşului. Nu însă şi cu autorităţile locale timişorene şi judeţene. „Noi nu o să cerem niciodată bani de salarii de la Primărie”, a conchis Dumitru Mihu cu referire la o colaborare viitoare cu CLT.

Start cu un milion de lei

Deocamdată noua societate pe acţiuni care va purta tot denumirea de Ripensia (plus SA), va începe activitatea cu un capital social de circa 200.000 de euro. Circa 20 de membri asociaţi vor avea deocamdată şi rolul de acţionari. Soluţia a fost făcută în principal pentru ca cei care contribuie financiar mai mult, să aibă mai multă putere în club şi deciziile să fie luate mai uşor. În trecut Comitetul director se întunea greu din cauza numărului mare de persoane implicate în luarea deciziilor. Oarecum asta înseamnă că Dumitru Mihu va fi precum un finanţator majoritar acum. „Nu sunt ca Gigi Becali”, îi linişteşte acesta pe fanii roş-galbenilor. „Eu personal nu vin să câștig bani de aici. Am multe proiecte pe care le coordonez…”, a mai spus acesta.

„Inițial va fi o societate comercială pe acțiuni închisă, acționari doar cei din jurul clubului, ulterior vrem să o deschidem să aibă acces și alți potențiali susținători. Proiectul înseamnă achiziția unui teren. E o chestie de durată ce vrem să facem”, a adăugat preşedintele ales al Ripensiei.

Despre noul antrenor îndelung aşteptat la „Ripi” noul conducător a spus că „lista s-a scurtat”. „O să vină antrenorul, unul care să stea măcar doi ani de zile, sau 22”, a precizat Mihu. Clubul nu i-a reziliat pe hârtie contractul lui Ciprian Urican tocmai pentru ca directorul sportiv Radu Suciu să poată pregăti echipa şi dincolo de luna destinată „interimatului”.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.