Ripensia Timişoara va renunţa la modelul „socios”. Dumitru Mihu, noul preşedinte, a...

Ripensia Timişoara va renunţa la modelul „socios”. Dumitru Mihu, noul preşedinte, a anunţat un obiectiv foarte ambiţios

0
DISTRIBUIȚI

Restartat în 2012 pe modelul „socios” inspirat de la FC Barcelona, noua „Ripi” se va organiza în mod diferit odată cu numirea lui Dumitru Mihu în fruntea clubului. Noul preşedinte al roş-galbenilor a vorbit despre un model asemnănător fotbalului german, urmând ca clubul să fie condus şi cu ajutorul unei societăţi comerciale.

FC Ripensia şi-a ales un nou preşednte şi şi-a schimbat statutul în urmă cu o lună la Adunarea Generală a clubului. Toate modificările vor intra în vigoare însă după ce instanţa aprobă noul statut.

Fără un număr impresionant de membri asociaţi până acum, „Ripi” va avea practic un finanţator în persoana lui Dumitru Mihu. Omul de afaceri a vorbit pentru prima dată public despre ce îşi propune să realizeze cu clubul aflat deocamdată în zona inferioară a eşalonului secund.

„Schimbările sunt de substanţă. Ripensia a funcţionat ca un club pe modelul socios. Dar, în urma experienţei acumulate şi a analizelor pe care le-am avut, s-a ajuns la concluzia că acest model nu are o perspectivă, în măsura în care gruparea noastră va reuşi să-şi atingă obiectivul, acela de a promova în Liga I.


Din acest motiv, am căutat să găsim soluţii viabile, care să poată fi adaptate la ceea ce există în Timişoara, la ceea ce există în România în acest moment. Eu, fiind om de afaceri, este evident că gândesc precum un om de afaceri. Fotbalul este un business peste tot în lume, deci trebuie să devină la fel şi la noi. Astfel, de acum înainte, asociaţia va funcţiona în paralel cu o societate comercială, pe care o vom înfiinţa. Ne dorim ca noi, oamenii de afaceri cu potenţă finaciară din acest oraş, să ne strângem şi să facem o afacere funcţională din fotbal. Bineînţeles, membrii asociaţi rămân la fel de importanţi în noua strategie pe care am gândit-o pentru club. Ne bazăm şi în continuare pe sprijinul lor”, a declarat Dumitru Mihu pentru site-ul oficial al clubului.

Pe termen lung Mihu vorbeşte chiar despre o Ripensia echipă-fanion a oraşului, în care autorităţile să sprijine inclusiv prin baza materială (un stadion modern). „Un astfel de oraş merită să aibă o echipă în prima divizie, de care toţi timişorenii să fie mândri. Misiunea mea şi a noastră, a celor care suntem acum în club, este de a convinge să ni se alăture în acest proiect iubitorii acestui sport din Timişoara, autorităţile locale şi oamenii de afaceri din oraş. Sunt trei factori esenţiali, fără de care nu se poate realiza mare lucru. În momentul în care vom reuşi să coagulăm toate aceste energii uriaşe, ce în acest moment stau într-o stare latentă, atunci ne vom ridica la nivelul la care este nevoie să se ridice acest brand”, a mai spus noul preşedinte al Ripensiei.

Deocamdată Ripensia ocupă locul 15, primul „peste linie” în B şi îşi caută un antrenor principal, directorul sportiv Radu Suciu fiind „interimar” după despărţirea de Ciprian Urican.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.