Saloane renovate la Maternitatea Bega. Ce lucrări mai sunt în desfășurare

Saloane renovate la Maternitatea Bega. Ce lucrări mai sunt în desfășurare

0
DISTRIBUIȚI

Chiar dacă are în plan deschiderea unei noi maternităţi, Spitalul Judeţean Timişoara nu uită să renoveze şi spaţiile de la actuala maternitate Bega. În cadrul acestui proiect, o sală de nașteri şi sala de travaliu de la spitalul amintit au fost renovate. Conducerea celui mai mare spital din vestul României a anunţat că investiţiile de modernizare de la Bega, unitate aparţinând de Judeţean, vor continua

Investiţia efectuată pentru cele două săli este de 160.000 de lei. Acestea nu sunt primele renovări efectuate, s-a mai lucrat şi la o serie de saloane, la holuri şi la podul clădirii, la rând pentru reabilitare fiind şi restul spaţiilor din incinta unităţii medicale. „Din anul 2014 au început investițiile în Maternitatea Bega în renovare şi reabilitare.


De atunci, în mod constant, Consiliul Județean Timiș finanțează aceste investiții. Este o clădire veche de o sută de ani, spitalul fiind deschis din 1974. După 1990 nu s-au efectuat reparații majore. Ultima investiție se referă la sala de nașteri. Noi avem două săli de nașteri, o sală septică și una aseptică, care deservesc gravidele care nasc pe cale naturală. În sala renovată, cea aseptică, toate condițiile sunt de nivel european, după reabilitare, mesele de naștere au fost refăcute, avem aparat de anestezie și toate dotările necesare. Am început de o săptămână renovări și la parterul clădirii, unde se află saloanele de ginecologie, renovăm un număr de cinci saloane pe fonduri de la consiliul județean. Ultima renovare pe care o facem anul acesta este legată de coridorul de la etaj. S-au făcut eforturi uriașe pentru a duce maternitatea la acest standard”, a declarat Marius Craina, managerul Spitalului Județean Timișaora, el activând înainte de a deveni manager chiar la această unitate.

Pentru sala de naşteri au fost prevăzute schimbarea instalaţiei electrice, a celei termice, au fost montate lămpi şi rulouri speciale. De asemenea, a fost montată o masă de resuscitare pentru bebeluşi şi un aparat de anestezie. Lucrările la această unitate medicală continuă, chiar dacă Spitalul Judeţean a demarat proiectul de construire a unei noi maternităţi, în apropierea clădirii Judeţeanului. Actuala clădire ar putea fi folosită după eliberare pentru mutarea actualei clădiri a Clinicii de Psihiatrie a Spitalului Judeţean de pe strada Văcărescu, aici fiind vorba de o chirie destul de mare care se plăteşte lunar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.