Sancţiuni în valoare de aproape 80.000 de euro pentru timişorenii care nu...

Sancţiuni în valoare de aproape 80.000 de euro pentru timişorenii care nu şi-au îngrijit terenurile

0
DISTRIBUIȚI

200 de proprietari de terenuri din Timișoara, care nu s-au sinchisit să le curețe, au fost aspru sancționați de polițiștii locali, în acest an.

Doar în ultima lună, în vizorul oamenilor legii au intrat 64 de proprietari, care s-au ales cu amenzi în valoare totală de 82.500 de lei, pe motiv că nu au luat măsurile de igienizare și cosire a vegetației crescută din abundență pe terenurile deținute.

“De la începutul anului, în special pe perioada de vară când au existat sesizări referitoare la existența plantelor alergene, în speță ambrozia, polițiștii locali au efectuat permanent verificări și reverificări în locațiile identificate cu astfel de probleme.


Au fost aplicate un număr de 200 de sancțiuni în valoare de 356.000 lei pentru terenuri neîntreținute pe toată raza municipiului Timișoara. Verificările pe această linie continuă, deoarece indiferent de sezon, proprietarii de terenuri trebuie să-și îngrijească proprietățile deținute”, a informat Poliția Locală Timișoara.

Reprezentanții instituției atrag atenția că persoanele fizice și juridice sunt obligate să asigure salubrizarea, cosirea buruienilor, a vegetației ierboase, să colecteze și să transporte deșeurile rezultate de pe terenurile virane pe care le dețin, situate în intravilanul municipiului și a celor situate de-a lungul căilor de comunicație rutieră sau feroviară și să asigure împrejmuirea acestora. De asemenea, trebuie să asigure curățarea buruienilor, a vegetației ierboase și lemnoase în jurul imobilelor pe care le dețin. Sancțiunile pentru nerespectarea acestor prevederi sunt între 1.500 și 2.500 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.