Sărbătoare în familia trupei Quo Vadis: Laci Farkaș susține un concert de...

Sărbătoare în familia trupei Quo Vadis: Laci Farkaș susține un concert de ziua lui

0
DISTRIBUIȚI
Laci Farkas susține un concert special sub denumirea de Birthday Blues Acustic

Muzicianul timișorean Laci Farkaș, unul din fondatorii grupului Quo Vadis, revine în atenția publicului cu un nou concert care marchează un eveniment special din biografia artistului, odată cu recitalul numit Birthday Blues Acustic. Recitalul în care Laci Farkaș își sărbătorește alături de fani ziua de naștere va avea loc vineri, 2 noiembrie, de la ora 22.00, la Taverna, unde alături de el va fi prezent și Silviu Dan Iliescu (Axis).

„Mă bucur că pot duce mai departe tradiția cântărilor derulate sub genericul Birtday Blues și sunt sigur că va fi o seară plină de surprize, la fel ca și anul trecut. Cu Quo Vadis am fost foarte bucuroși pentru faptul că am fost invitați și în 2018 să cântăm în cadrul Zilelor Culturale Maghiare din Timișoara, unde am cântat și două piese din repertoriul formației Syrius. Am avut un feedback bun din partea publicului. Am cântat câteva piese în limba maghiară și vrem să înregistrăm câteva melodii în viitorul apropiat.


O altă veste bună este faptul că am fost invitați să cântăm la festivalul Top T din Buzău, care va avea loc în perioada 23 – 25 noiembrie. Ne pregătim intens pentru acest eveniment, repetăm ca să fim în mână. Vom cânta piesele proprii. Vom cânta alături de Teodor Pop (JazzyBIT), sunăm foarte bine în această formulă de patru și ne dorim ca la evenimentele mai mari să apărem întotdeauna în această componență. Revenind la Birtthday Blues, sunt sigur că va fi un concert fain, iar biletele costă 30 lei“, ne-a declarat Laci Farkas.

Formaţia Quo Vadis a fost înfiinţată în 1991, la Timișoara, în formula Farkas László, Farkas Szilámér, Borbély Szilárd şi Gáspár Zsolt şi a debutat un an mai târziu, în formulă de trio, odată cu plecarea lui Farkas Szilámér. Trio-ul timişorean a avut parte de aprecieri, iar în urma participării la festivalul Top T din Buzău a înregistrat un „split LP” alături de trupa Floare Albastră, editat de Electrecord. Pe faţa B a vinilului editat în 1995 timişorenii au figurat cu melodiile Blind Shadow, Dusty Road Blues şi Strange Affair. Doi ani mai târziu, în 1997, Quo Vadis a editat albumul „Connect with me“ pe casetă (!), materialul fiind înregistrat la casa de discuri Voxstar Studio B. Discul a cuprins nouă piese şi a avut texte realizate de Cosmin Ţiglar, Mirela Iacob, Zoltan Turi şi membrii formaţiei. În 2004, Gáspár Zsolt a plecat din România şi în locul lui au venit chitaristul Czifrák István şi solistul Nagy Bogdan, trupa reuşind mai apoi să susţină concerte în Franţa, Serbia şi Ungaria. În 2016, odată cu manifestările incluse în Zilele Culturii Maghiare, trupa Quo Vadis a susţinut un concert de comeback în formula Farkas László (chitară, voce, muzicuţă), Borbély Szilárd (tobe, percuție), Kiss Attila (chitară bas, voce) şi Teodor Pop (claviaturi).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.