Scandal în PNL, după ce referendumul pentru familie a eșuat. Alina Gorghiu...

Scandal în PNL, după ce referendumul pentru familie a eșuat. Alina Gorghiu către Ludovic Orban: “Ajunge!” UPDATE Reacţiile altor doi liberali din Timiş cu privire la scandal

0
DISTRIBUIȚI

Un adevărat scandal a izbucnit în PNL, imediat după închiderea urnelor. Vă reamintim că referendumul pentru familie nu a atins pragul pentru validare, fiind prezenți la vot doar 3,7 milioane de români.

Alina Gorghiu, senator PNL de Timiș și fost președinte al partidului, a postat, aseară, un mesaj pe pagina sa de Faceook, în care l-a atacat pe Ludovic Orban. “Conducerea PNL a aruncat partidul într-o nouă aventură și către un nou eșec politic, care ne-a rupt de 70% din electoratul liberal. Conducerea PNL nu unește, ci dezbină. Nu modernizează, ci propune o politică retrogradă. #ajunge”, a scris senatorul liberal pe rețeaua de socializare.

Același mesaj împotriva conducerii PNL a fost postat, aseară, și de liberalii Adriana Săftoiu, Mihai Voicu, Iulia Scântei, Mara Calistra, Cătălin Predoiu, fost ministru al Justiției, și Cezar Preda.

Pe de altă parte, președintele PNL, Ludovic Orban, a spus, aseară, la sediul partidului, că absenteismul a fost “un vot de blam” pentru Liviu Dragnea și pentru partidele de guvernământ, precizând că din partea Executivului nu a existat o campanie de informare.

Ludovic Orban a participat la vot, iar sâmbătă a declarat la Timișoara că în organizarea referendumului pentru familie nu este vorba de costuri, ci de proceduri democratice care sunt înscrise în Constituție.

UPDATE Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest din Timișoara și deputat PNL de Timiș, ne-a declarat că partidul ar trebui să fie unit în această perioadă.

“PNL a dat libertate fanilor și membrilor săi să se poziționeze cum doresc vizavi de acest referendum, să voteze conform propriilor principii.


Este important ca PNL să fie unit, să aibă o direcție și cred că partidul a fost apropiat de electoratul său, iar fiecare a acționat ca atare. Eu nu am fost la vot”, ne-a declarat Marilen Pirtea.

De asemenea, deputatul de Timiș Pavel Popescu a scris, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că este total nemulțumit de lipsa de asumare a PNL pe subiecte majore, nu doar pe referendum.

“Și eu sunt total nemulțumit de lipsa de asumare a PNL pe subiecte majore, nu doar pe referendum. Poziția mea a fost una clară: nu aveam nevoie acum de acest referendum. Dar dacă tot am ajuns aici, ieșim la vot și ne exprimăm liber. Eu am făcut-o, indiferent de ce și cât voi pierde. Mi-am asumat. Și asta voi face mereu. Exact cum îmi asum fiecare greșeală pe care am făcut-o public înainte de a intra în politică sau după. Când va veni ziua în care voi simți că ceea ce spun nu corespunde cu ceea ce cred, voi pleca din politică. Da, avem nevoie de un soi de clarificare ideologică, cât și de o segmentare mai bună a electoratului. Este totuși incorect ca PNL-ul să fie acuzat că nu are o ideologie chiar de partidele noi care spun cu subiect și predicat că «ideologia nu contează prea mult»”, consideră Pavel Popescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.