SCANDALOS 650 de copii de la Școala Generală nr. 18 învață în...

SCANDALOS 650 de copii de la Școala Generală nr. 18 învață în frig, de mai bine de opt zile, deoarece Colterm nu s-a dus să repare o avarie UPDATE 2 Reacția primarului Nicolae Robu

0
DISTRIBUIȚI

650 de copii de la Școala Generală nr.18 din Timișoara învață de mai bine de o săptămână în frig deoarece Colterm, societatea de termoficare a municipalității, nu s-a dus să repare o avarie. Despre avaria la coloană se știa încă de joia trecută când o echipă de la Colterm, în urma sesizării celor de la școală, s-a dus la fața locului. ”Au venit, au constatat că s-a spart o conductă și au plecat. Nu au reparat-o. De atunci, am făcut toate demersurile ca să vină să intervină. Fiind o avarie pe coloană, noi nu puteam interveni. Am înțeles că astăzi vor trimite o echipă de intervenție. Da, cei 650 de copii au învățat în frig în această perioadă. Ieri, când ne-am dus cu solicitarea, ne-au spus că nu suntem o prioritate”, a declarat pentru PRESSALERT.ro, Lia Cintean, directorul Școlii Generale nr.18.

Vă reamintim că PRESSALERT.ro a dezvăluit faptul că societatea de termoficare nu a plătit salariile la timp, că a trimis oameni în șomaj tehnic și are probleme mari cu achitarea facturilor către furnizori, unii angajați au primit prime.

Până la ora redactării acestui material, directorul general Emil Șerpe nu a putut fi contactat pentru a explica situația de la școala din Timișoara.

UPDATE 1 Ofelia Herghelegiu, purtătorul de cuvânt al Colterm, a declarat că ”de la momentul începerii furnizării încălzirii în municipiul Timisoara, la un număr de 30 de școli au fost semnalate defecțiuni la instalații.


Am primit note de comandă pentru remedierea problemelor de la Primăria Timișoara. Până în prezent au fost remediate instalațiile la 27 de unități de învățământ. Au mai rămas de remediat trei școli, printre care și cea menționată de dumnevoastră, urmând ca în cel mai scurt timp să le rezolvăm și pe acestea”.

UPDATE 2 Primarul Nicolae Robu a declarat, astăzi, în cadrul conferinței de presă de la sediul PNL Timiș, că nu a fost informat de directoarea Școlii Generale Nr. 18 cu privire la această situație.

“Doamna directoare ar fi făcut mai bine să îmi spună și mie că nu au reacționat cei de la Colterm, dacă ar fi vrut să se rezolve problema. O să intervin eu, nu știu despre ce e vorba, acum aflu. O să sun eu la Colterm”, a precizat Nicolae Robu.

După ce conferința s-a terminat, primarul Timișoarei a vorbit cu reprezentanții Colterm la telefon, care l-au informat că, în total, au apărut avarii la 30 de școli din oraș, din momentul în care societatea de termoficare a dat drumul la căldură. “Astăzi și mâine o să se intervină la Școala 18. Au apărut avarii la 30 de școli, la 27 sunt rezolvate deja problemele, iar la trei încă nu, printre care și Școala 18”, a afirmat edilul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.