”Noua” SCM Timișoara a început sezonul 2018-19 cu o înfrângere la Oradea....

”Noua” SCM Timișoara a început sezonul 2018-19 cu o înfrângere la Oradea. Campioana CSM a dominat ostilitățile dintre ”lei”

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Baschet SCM Timișoara / Facebook

SCM Timișoara a debutat cu un eșec în noua Ligă Națională cu trei grupe valorice. Clasată în ”elită”, gruparea bănățeană nu a avut un joc ușor în prima rundă, formația alb-violetă preluată de Miodrag Perisic a cedat, scor 65-76 (33-41), pe terenul campioanei en titre CSM Oradea. Bihorenii s-au aflat la conducerea partidei în majoritatea timpului și, în mod evident, formația de pe Bega încă are nevoie de timp pentru a se ”lega” după ultima ”ploaie” de achiziții.

SCM-ul a condus doar în prima parte a întâlnirii de pe Criș. Gazdele s-au desprins primele, la 17-10, apoi bănățenii au revenit pe tabelă după un run de 9-0 care a stabilit și scorul primului sfert.

În cel de-al doilea sfert însă lui Vukosavljevic și compania le-au trebuit mai bine de cinci minute și jumătate pentru a încheia seceta la panoul advers.


Perioadă în care Oradea s-a desprins la 34-19, adică un segment de 17-0 pe fondul atacurilor nereușite și ale stângăciilor evidente ale alb-violeților. Chiar și așa, înainte de pauză, ”leii” de pe Bega au revenit din nou, parțial, căci de la 37-33 jocul le-a aparținut din nou orădenilor.

Nici sfertul 3 nu a început bine pentru elevii lui Miodrag Perisic. Bihorenii distanțându-se la +14 după ”liberele” lui Valeika. SCM Timișoara a rămas oarecum în cărți după aruncarea de trei puncte realizată de Pesakovic cu câteva secunde înaintea pătrimii finale. Aceasta a început de la o diferență de 11 puncte (47-58) în favoarea gazdelor. Oaspeții au fost din nou în postura de a alerga după rezultat și nu au fost aproape de o revenire. Brown reușind o apropiere temporară la cinci puncte de adversar când mai erau mai bine de trei minute de jucat. Imediat însă ecartul s-a dublat. Tot zece puncte între cele două (63-73) erau și în minutul final. Dar tot CSM, prin Lucic, a avut ultimul cuvânt.

Cel mai bun marcator al orădenilor a fost Kariniauskas, autor a 14 puncte. De partea cealaltă pentru SCM au punctat: Sherwood Brown, care a fost și coșgheterul întâlnirii cu 20 de puncte, respectiv Randolph (15), Vukosavljevic (9), Pesakovic (8), Komatina (4), Popa Calotă și Diculescu (ambii 2).

Următorul joc al „Leilor din Banat” va fi acasă sâmbătă, 13 octombrie, de la ora 19.30, cu U-BT Cluj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.