SCM Timişoara se pregăteşte de startul „abrupt” de campionat. Ce spune antrenorul...

SCM Timişoara se pregăteşte de startul „abrupt” de campionat. Ce spune antrenorul Miodrag Perisic despre debutul cu Oradea şi lotul „Leilor din Banat”

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Baschet SCM Timişoara / Facebook

Aflată în grupa de top valorică a Ligii Naţionale, echipa de baschet alb-violetă are parte de un început dificil de campionat. SCM Timişoara joacă în prima rundă pe terenul campioanei CSM Oradea, urmând apoi să primească vizita Clujului. Noul angrenaj al „leilor bănăţeni” conţine nu mai puţin de opt nume noi plus tehnicianul Miodrag Perisic. Acesta din urmă a subliniat că e nevoie de răbdare din partea tuturor pentru ca „team-ul” să funcţioneze.

„Au fost antrenamente foarte bune în această perioadă, sunt cinci străini care nu au jucat în liga noastră. Vedem cum se implică şi dacă au toţi valoare, individuală şi colectivă. Eu sunt mulţumit, probabil trebuie un pic mai multă experienţă, pentru asta trebuie să muncim mai mult ca alţii în fiecare zi. Sunt mulţumit de băieţi până acum, vedem cum va fi în următoarea perioadă”, a declarat sârbul Miodrag Perisic.

SCMT-ul nu a înregistrat rezultate foarte strălucite în ultimele teste. Echipa timişoreană a participat la finele lunii trecute la Memorialul Georgi Hristov de la Botevgrad, Bulgaria, unde a pierdut finala mică cu Rilski Sportis Samokov, scor 78-88. Nici primul adversar din campionat, deţinătoarea titlului Oradea, nu a avut însă baftă în primele jocuri oficiale, cedând inclusiv în Supercupă cu U-BT Cluj, scor 76-83.

„Trebuie răbdare pentru fiecare proiect, asta e clar, şi din partea mea, şi a lor, şi din partea managementului şi a tuturor.


Nu se face nimic peste noapte. Şi aşa e greu. Şi când ai 2 milioane euro buget şi iei zece jucători tot trebuie să găseşti chimia… Treaba noastră e să muncim… Nu ştiu cum va fi în meciurile oficiale, e şi pentru mine o întrebare. Pentru mine amicalele nu există, sunt tot antrenamente… Oradea are aproape 80% acelaşi lot de trei ani, e un mare plus pentru ei. Şi ei au pierdut aceste meciuri oficiale şi o să fie foarte pregătiţi pentru noi”, a explicat tehnicianul „Leilor din Banat”.

„Avem un lot competitiv, momentan încă trecem printr-o perioadă de cunoaştere. Încă se creează relaţiile de joc. Cred că avem mulţi jucători de valoare… Într-adevăr, jucăm împotriva campioanei pe terenul ei, e un meci dificil, urmează Cluj, Sibiu, meciuri foarte dificile, încercăm să ne vindem pielea cât mai scump, încercăm să rămânem pozitivi şi sperăm la rezultate cât mai bune”, a spus Octavian Popa-Calotă, căpitanul SCM-ului în noul sezon.

„Primele zile la Timişoara au fost bune, mă bucur că sunt în această echipă, e un management şi o echipă frumoasă. Aştept cu entuziasm startul. Nu am venit în Timişoara datorită antrenorului, ci că am vrut să arăt că pot juca din nou în Europa. Ştiam câte ceva, nu prea multe, despre baschetul românesc”, a spus şi Vladan Vukosavljevic, noul pivot străin al echipei. „Am jucat un amical cu Oradea şi am arătat bine, dar ştim că nu fi aceeaşi echipă ca în urmă cu o lună. Ne pregătim din greu să câştigăm acest război”, a conchis jucătorul sârb.

Reamintim că achiziţiile SCM-ului pentru noul sezon sunt Cătălin Baciu, Nikola Pesakovic, Dragoș Diculescu, Alexandru Coconea, Vladan Vukosavljevic, Sherwood Brown, Brandon Randolph şi Marko Stojadinovic. La nivelul staffului tehnic a mai intervenit de asemenea o modificare, din motive personale Srdjan Jovanovic a renunţat la postul de preparator fizic, în locul său a fost „promovat” fostul jucător al alb-violeţilor Petru Czmor, cel care e şi antrenor al grupei U16 din cadrul clubului.

Partida CSM Oradea – SCM Timişoara se dispută luni, 8 octombrie, de la ora 19 (Digi). Până atunci, „leii bănăţeni” îşi vor prezenta noul echipament în faţa suporterilor mâine, de la ora 17, în locaţia unuia dintre sponsorii echipei, pe str. V. Alecsandri, nr. 5.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.