Se dă drumul transportului public cu vaporașele pe Bega. Cât costă un...

Se dă drumul transportului public cu vaporașele pe Bega. Cât costă un bilet

0
DISTRIBUIȚI

Vaporașele vor fi incluse în transportul public al Timișoarei şi vor efectua, de joi, primele curse pe Bega.

“Începere transportul public cu vaporetto pe canalul Bega. În această săptămână vom da drumul acestui subsistem al sistemului de transport public, pe apă, cu vaporetto, și asta se va întâmpla joi. Prima cursă, la ora 07:43, va pleca din stația Mihai Viteazu. Din 3 august, de când am dat startul curselor de agrement, au circulat foarte mulți cetățeni cu vaporașele, de ordinul zecilor de mii. În fiecare zi circulă 400, 500 de cetățeni. Avem un grafic pe care STPT o să-l prezinte pe site-ul companiei, care arată ora sosirii în fiecare stație, precum și ora plecării din fiecare stație.


Vor circula trei vaporașe în timpul săptămânii, în intervalul 07:30 – 18:00. (…) Sâmbăta și duminica se va circula în regim de agrement, cu un singur vaporaș. Dacă cererea va fi mai mare, dar suntem într-un sezon în care nu ne așteptăm la cerere prea mare, probabil în primăvară cererea va crește, atunci în această perioadă vom pune un singur vaporaș la dispoziție. Dacă cererea va fi mai mare, vom face suplimentarea de rigoare”, a explicat Nicolae Robu în cadrul conferinţei de presă de astăzi.

În ceea ce privește costul biletelor, primarul Timișoarei a precizat că sunt valabile aceleași gratuități ca pe celelalte mijloace de transport în comun ale STPT. Restul cetățenilor trebuie să scoată din buzunar un leu pentru un bilet, indiferent cât de lungă va fi călătoria.

“Biletele se vor vinde la bordul vaporașelor. Îi rog pe cetățeni să răspundă celor care îi vor întreba la ce stație coboară. Dorim să culegem informații astfel încât să adaptăm traseele la nevoile cererii. Vom încerca să creăm linii diferite care se diferențiază între ele prin opririle pe traseul respectiv. Pe perioada de iarnă, evident, vaporașele nu pot circula și vor fi retrase de pe traseu. Avem toate condițiile de navigare”, a detaliat Nicolae Robu.

Cele șapte vaporașe cumpărate de Primăria Timișoara cu aproximativ două milioane de euro au circulat în regim de agrement din 3 august, cursele fiind gratuite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.