Se lucrează intens la gazoductul Podișor – Recaș, prin care mai multe...

Se lucrează intens la gazoductul Podișor – Recaș, prin care mai multe localități din Timiș vor avea acces la gaz

0
DISTRIBUIȚI

BRUA

Vești bune aduse de reprezentanții Consiliului Județean Timiș în ceea ce privește proiectul BRUA. Călin Dobra spune că lucrările pe teritoriul județului nostru la gazoductul construit pe coridorul Bulgaria – România – Ungaria – Austria avansează în ritm alert pentru a putea fi respectat termenul de finalizare stabilit la 31 decembrie 2019.

Faza 1 a proiectului presupune construcţia conductei de transport gaze naturale Podişor – Recaş, în lungime de 479 km și va asigura fluxul de gaze naturale cu Ungaria, prin interconectorul Horia-Csanadpalota şi cu Bulgaria, prin interconectorul Giurgiu-Ruse.

„La nivelul Județului Timiș doresc să beneficiem la maxim de acest proiect și deja am demarat procedurile de constituire a cinci Asociații de Dezvoltare Intercomunitară, din care vor face parte mai multe primării și Consiliul Județean.


Aceasta este singura posibilitate legală de a putea asigura comunităților acces la gaz din conducta BRUA, iar acum stabilim exact primariile care doresc să facă parte din aceste ADI, fiind vorba despre localități care nu au rețea de gaz sau nu își pot extinde rețeaua existentă. Scopul este de a finanța și contracta un Studiu de Fezabilitate care după avizarea de către ANRE va fi predat TRANSGAZ care va realiza lucrările de transport gaze naturale. Sunt sigur că vom reuși împreună să ducem la bun sfârșit acest proiect de mare impact asupra societății timișene”, a declarat Călin Dobra.

Valoarea primei faze a acestui proiect este estimată la aproape 479 de milioane de euro. Potrivit șefului CJ Timiș, zeci de mii de locuitori din județ vor beneficia de gaz, la finalul proiectului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.