Se reia furnizarea gazului în zona Deta, începând de astăzi. Ce soluție...

Se reia furnizarea gazului în zona Deta, începând de astăzi. Ce soluție a fost găsită

0
DISTRIBUIȚI
Protest la Deta

După trei zile în care locuitorii din Deta, Voiteg, Denta și Moravița nu au avut gaz, fiind întreruptă alimentarea în urma unor neînțelegeri între cei doi distribuitori și furnizorul OMV, astăzi problema a fost rezolvată, în urma unei întâlniri la sediul Ministerului Energiei.

Reprezentanții Prefecturii Timiș anunță că până diseară toate cele patru localități afectate vor fi realimentate cu gaz, după ce furnizorul OMV Petrom a fost de acord să asigure accesul lasSistemul național de transport al gazelor naturale.

„Astăzi, la sediul Ministerului Energiei, a avut loc o întâlnire – sub conducerea  secretarului de stat Robert Tudorache, la care a participat prefectul județului Timiș, Eva-Georgeta Andreaș – cu operatorii distribuitori de gaze naturale Delgaz Grid și Premier Energy, reprezentanți ai OMW Petrom, E.ON Energie România, SNTGN Transgaz și ANRE pentru identificarea unei soluții în vederea asigurării continuității furnizării și distribuirii gazului în unele  localități din județul Timiș.


Urmare a aceste întâlniri, OMV Petrom  își asumă sprijinirea furnizorilor și distribuitorilor prin asigurarea accesului la SNT, începând de astăzi și până la 1 martie 2019”, a informat Prefectura Timiș.

Totodată, cel mai probabil de săptămâna viitoare se va constitui un grup de lucru din toți factorii implicați, în coordonarea Ministerului Energiei, care va identifica soluția tehnică și legală de a se asigura furnizarea gazului în zonă și după data de 1 martie 2019. De asemenea, distribuitorii Delgaz Grid și Premier Energy își asumă, după 1 martie 2019, responsabilitatea pentru furnizarea gazului în zonă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.