Șefă de la Finanțele Publice, trimisă în judecată de DNA alături de...

Șefă de la Finanțele Publice, trimisă în judecată de DNA alături de contabila lui Iskandarani

0
DISTRIBUIȚI

DNA a finalizat ancheta în dosarul în care Lucica Golban, șefă a Serviciului de Informații Fiscale din cadrul Administrației Județene a Finanțelor Publice Timiș, a fost inculpata pentru luare de mită. Aceasta a fost trimisă în judecată alături de Stoiana Găman, fosta contabilă a lui Zaher Iskandarani, și Horia Grigoriță, aceștia fiind acuzați de trafic de influență.


Procurorii o acuză pe Golban de faptul că ”a primit de la reprezentantul unui om de afaceri (martor în cauză) suma de 3.000 lei în legătură cu îndeplinirea sau urgentarea îndeplinirii unor activități ce țin de atribuțiile sale de serviciu, respectiv înregistrarea unor societăți comerciale în scop de TVA. Banii respectivi au fost remiși inculpatei chiar în sediul Administrației Județene a Finanțelor Publice Timiș”. 

De la același martor, Grigoriță și Găman ”au pretins și primit, în mai multe tranșe, sumele de 106.800 de lei respectiv 96.800 de lei, pretinzând că își vor exercita influența asupra unor funcționari din cadrul Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice Timișoara.
Scopul acestor demersuri era acela a se amâna sau stopa controalele demarate de organele fiscale la anumite societăți comerciale și de a nu se constata existența unor eventuale infracțiuni de evaziune fiscală”. Procurorii au instituit măsuri asigurătorii în ceea ce-i privește pe inculpații Găman Stoiana și Grigoriță Horia Ioan.  Dosarul va fi judecat de Tribunalul Timiș. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.