Șeful CJ Timiș, după întreruperea gazului în zona Deta: “Companiile implicate să...

Șeful CJ Timiș, după întreruperea gazului în zona Deta: “Companiile implicate să nu-și regleze neînțelegerile pe seama populației”

0
DISTRIBUIȚI

Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș, le-a bătut obrazul companiilor din cauza cărora localitățile Deta, Moravița, Denta și Voiteg au rămas fără gaz.

Într-un comunicat transmis astăzi, șeful instituției arată că atât distribuitorii, cât și furnizorul de gaz ar trebui să dea dovadă de responsabilitate și să nu-și “regleze neînțelegerile” pe seama populației din județul Timiș.

“Situația creată în localități din sudul județului Timiș, Moravița, Deta, Denta, Voiteg, ne arată cât de greșit este ca statul să nu își păstreze pârghiile necesare pentru a interveni atunci când interesele cetățenilor sunt afectate. Întreruperile repetate de gaz din localitățile respective sunt inacceptabile și solicit companiilor implicate, fie că este vorba despre distribuitori sau producători, să nu își regleze neînțelegerile pe seama populației din județul Timiș și să dea dovadă de responsabilitate. Profitul și rentabilitatea nu sunt argumente care să ne mulțumească din moment ce companiile nu oferă o soluție alternativă, fapt ce arată că nu au luat din timp măsurile necesare pentru ca situația actuală să fie evitată”, a declarat Călin Dobra.

De asemenea, șeful CJ Timiș a mai precizat că firmele ar trebuie să înțeleagă că județul nostru nu este “un sat fără câini” și că autoritățile județene și naționale ar trebui să intervină în această situație.

“Cred că trebuie ca toate autoritățile județene și naționale să intervină, indiferent că au sau nu competență legală, pentru ca asemenea practici să înceteze, iar firmele să înțeleagă că județul Timiș nu este un sat fără câini.


Sper că acum toată lumea devine conștientă de ce insist atât de mult cu proiectul BRUA și cu înființarea la nivelul județului a Asociațiilor de Dezvoltare Intercomunitară pe gaz, acestea fiind o alternativă, poate singura, prin care să oferim atât cetățenilor, cât și firmelor private o soluție la sistemul actual. Vreau să asigur cetățenii că suntem alături de ei, le cunoaștem problemele și acționăm pentru a identifica cele mai bune soluții”, a declarat Călin Dobra.

Vă reamintim că, începând de ieri, cele patru localități au rămas fără gaz în urma unor neînțelegeri între distribuitorii de gaz și furnizorul OMV.

“Problemele au intervenit din cauza tendinței descrescătoare a nivelului de gaze naturale a OMV Petrom din zona Partoș, unde în prezent mai există o singură sondă productivă, iar consumul în distribuțiile Premier Energy (distribuitorul de gaze în localitățile Moravița, Voteg, Banloc și Denta) a depășit cota de debit aprobată de OMV Petrom. În localitatea Deta distribuitorul este Delgaz Grig – iar problemele erau similare”, a informat Prefectura Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.